Ciorba cu mugur de vitel

de Ksenya in Ciorbe, 12 Mar 2018 | 690 vizualizari

 

 
 
Nu am mai gatit pana acum mugur de vitel. Tot am vazut prin cartile de specialitate  retete, si vechi si noi, insa din pacate tot evitam sa le incerc. Zilele trecute am trecut pe la o macelarie si, vazand mugurele, am zis hai sa-l testez si pe asta. Nu am regretat, a iesit o ciorba foarte buna.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mugure de vitel
  • 1 fir praz (partea alba) tocat
  • 1 ceapa tocata
  • 1 morcov taiat cubulete
  • 1 radacina patrunjel taiat cubulete
  • 4 rosii , eu am avut la borcan aproximativ o cana
  • taietei 2 role
  • bors 500 ml in functie de cat de acru este si cat de acru va place ( fiert separat)
  • 4 litri de apa
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu mugur de vitel:



Carnea o portionati si o spalati in mai multe ape


Puneti la foc si completati cu apa


Cand a dat in clocot, mai lasati 2-3 minute, apoi varsati apa si spalati carnea de orice urma de spuma, completati cu alta apa curata, acoperiti si lasati sa fiarba 25 minute la foc mic.


Adaugati morcovii si lasati inca 15 minute.


Adaugati radacina de patrunjel tocat, ceapa si prazul sa fiarba 15 minute.


Adaugati cana de rosii si taietei zdrobiti in pumn.


Acriti cu bors si sarati dupa gust, lasati 6 minute la fiert la foc mic.


Opriti flacara si acoperit 15 minute inainte de a fi servit pentru a se aseza ciorba.


Se serveste cu verdeata dupa preferinta, patrunjel marar sau leustean.


Pofta buna!




 

TIPS-URI

1

Dupa ce carnea da in cateva clocote, va recomand sa schimbati apa, astfeli coirba va fi limpede

2

Gatiti la foc mic.

3

Puteti adauga smantana la servit

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu mugur de vitel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Panacris 1

21.03.2018, 19:34

Minunată! Dar o nelămurire, ce înseamnă mugure de vitel??? Din poze, tind să cred că e piept de vitel Multumesc de lamuriri!

Ksenya 1

22.03.2018, 08:36

Panacris, ii mai zice cap de piept de vitel . Multumesc de trecere si atentie

-Licurici- 1

23.04.2018, 11:01

Foarte buna!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

7980 puncte

Lau

Lau 9

7680 puncte

MotanLaOale

7660 puncte

mihaelar63

7160 puncte

mirela0911

5860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș din mugur de vițel, cu cartofi

de RODIMUR 5

ieri la 21:34

Prăjitură cu mac și cocos

de Meea 4

ieri la 20:35

Salata de farfalle, cu file de macrou în ulei

de RODIMUR 5

ieri la 18:28

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de vitel cu legume si tarhon