Ciorba cu perisoare din peste

de silvi0ara in Ciorbe, 22 Feb 2010 | 2966 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru perisoare
  • 500g peste (eu am folosit salau proaspat,l-am curatat si dezosat,dar se
  • poate folosi orice fel de peste va place)
  • 2 oua
  • 1 ceapa
  • 1lingura orez
  • 1 lingura patrunjel proaspat tocat
  • 1 lingura pasta de tomate
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura faina
  • Zarzavat pentru ciorba
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 radacina pastarnac
  • ½ telina radacina
  • 1 cartof
  • 2 ardei grasi,1 rosu si 1 verde
  • 1 lingura orez
  • 3 rosii
  • 1l bors
  • 1 legatura leustean proaspat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare din peste:

Se toaca carnea de peste si se amesteca cu ceapa tocata,oua,orezul,pasta de tomate,verdeata si faina.Se framanta bine.Din acest amestec se formeaza mici perisoare care se tavalesc prin faina sa nu se desfaca la fiert.

Se pune o oala la foc cu 2-3 linguri de ulei si se adauga legumele tocate marunt(mai putin rosiile care se pun la foc dupa ce a fiert zarzavatul) si se lasa sa se caleasca cateva minute,se adauga cam 3-4 l de apa.Cand legumele aproape au fiert se adauga orezul si rosiile date pe razatoare,se potriveste de sare si piper.Apoi adaugam perisoarele(eu am pus si cele 2 capatani de peste in ciorba)se mai lasa sa fiarba 15-20 de minute sa fiarba perisoarele,apoi se adauga borsul si se mai lasa sa fiarba 10 minute,apoi punem leusteanul tocat.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba cu perisoare din peste-0
Ciorba cu perisoare din peste-1
Ciorba cu perisoare din peste-2
Ciorba cu perisoare din peste-3

COMENTARII (5)

Sylvia

Sylvia 1

22.02.2010, 12:19

Excenleta as manca o portie !

ramo_cata

ramo_cata 1

22.02.2010, 16:07

da si eu am facut si sunt f bune

madi_marin

madi_marin 1

22.02.2010, 17:19

am de mult in cap ideea asta, dar inca nu i-a venit randul.....acum cred ca o sa ii vina foart repede....

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!