Ciorba de burta

de danamatei in Ciorbe, 11 Oct 2010 | 23284 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg burta prefiarta
  • 1-2 oase de vita cu maduva
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • un ardei gras
  • 1-2 capatani usturoi
  • 500 ml smantana
  • 3 galbenusuri
  • boabe de piper
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se spala burta bine, se curata daca mai este nevoie, apoi se pune in apa cu 5-6 linguri otet de seara pana a doua zi dimineata.


Se pun oasele la fiert , se arunca prima apa si se lasa la fiert 3-4 ore. Dupa 2 ore se pun legumele intregi si boabele de piper. Se scot oasele si legumele cand sunt gata, se adauga bucatile de burta spalata in prealabil de otet si se lasa la fiert o ora. Se scoate burta intr-un castron si zeama se strecoara. Se taie burta fasii si se pune inapoi in zeama, apoi se pun in blender morcovii fierti si usuroiul, se paseaza bine si se adauga in zeama. Se mai lasa sa fiarba 1 ora, se potriveste de sare si se da de pe foc.


Separat se amesteca cele trei galbenusuri cu smantana. Se adauga cate un polonic de zeama peste amestecul de smantana cu ou pana ajungem la 4-5 polonice, apoi se adauga in ciorba si se amesteca bine.


Pofta mare fanilor !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

semi56 1

21.11.2010, 23:30

e buna dami o portie

Cris2711 1

12.03.2011, 11:20

alinutzika 1

23.09.2011, 15:29

COMENTEAZA

IEPURAS BUCATARAS VINE CU DARURI - EDITIA 2021
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Panacris

8321 puncte

katty

6278 puncte

Rocsi

5970 puncte

mihaelar63

5724 puncte

mirela0911

3090 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Stufat de miel
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu aripi de pui ,dovlecel si legume