Ciorba de burta

de alinutzika in Ciorbe, 28 Sep 2011 | 8675 vizualizari

 

Am asteptat musafiri mai multi asa ca am pregatit o ciorba de burta cum imi place mie: adica cu de toate! Eu nu prea agreez burta, dar pt ca sotul meu o adora am zis sa impac vorba aceea "si capra si varza". Am pus burta de vaca in ciorba, dar si multe legume si carne!!!
Eu zic ca e mult mai buna decat cea din restaurante, pt ca stiu ce am pus in ea si mai vezi si altceva in farfurie, pe langa burta..:)))
Oricum, a fost foarte foarte apreciata!!!! Aproape toti au cerut supliment!

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe
  • 3 morcovi
  • 3 ardei rosii
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 radacina de telina
  • 1 gulie
  • 1 kg burta prefiarta (eu tot asa cumpar, e gata fiarta si taiata)
  • 500 g carne de porc
  • 5-6 catei usturoi
  • sare, piper
  • 500 g smantana
  • 4 galbenusuri
  • 5  linguri ulei de masline
  • 4 cuburi concentrate de vegeta cu gust de pui-Knorr
  • zeama de pe ardei iuti murati, pt inacrit
  • patrunjel si telina - frunze pt. servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se toaca ceapa, ardeii, radacinile de patrunjel, telina si morcovii si se pun la calit. Cand sunt pe jumatate caliti, se adauga carnea de porc, taiata cubulete mici si se lasa sa se prajeasca la foc mic, 10 minute. Se adauga apa pana mai sus de jumatatea oalei si condimentam ciorba. Adaugam gulia, curatata bine. Cand carnea e aproape fiarta, adaugam burta spalata bine sub jet de apa. Adaugam dupa gust, zeama de pe ardei iuti.

Mai lasam sa fiarba 10 minute, timp in care pregatim dressingul: galbenusurile le frecam bine cu smantana, intr-un castron mare. Adaugam usturoiul tocat bine si iar amestecam. Luam apoi cu polonicul zeama din oala cu ciorba si punem treptat peste galbenusuri, amestecand cu grija, ca sa nu se taie. Oprim focul de la oala cu ciorba si turnam compozita incet amestecand continuu.

Presaram patrunjel si telina tocate. Este delicioasa servita cu ardei iute. V-o recomand cu incredere!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

alinutzika 1

02.10.2011, 22:48

sufletista, multumesc!

madi_marin 1

12.10.2011, 20:59

ooo....as papa o portie..... n-am mai facut de mult si chiar mi s-a facut pofta.... de ciorba....evident....

cocolina 1

16.04.2012, 17:57

Arata super frumos ciorba mi sa facut pofta!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de vacuta