Ciorba de fasole uscata

de danakarin in Ciorbe, 10 Feb 2013 | 1032 vizualizari

 

Am ales, de data aceasta, fasole albă, cu bobul mic, şi am hotărât ca aroma preponderentă să fie aceea a tarhonulu

 

INGREDIENTE

  • Pentru 6 - 8 porții:
  • 500 g fasole boabe
  • 300 g costiță afumată
  • 250 g cârnați Debreţin
  • Un morcov
  • O ceapă
  • O rădăcină de pătrunjel
  • O bucată de țelină (cam 50 de grame)
  • 2-3 linguri de ulei
  • O lingură de pastă de roșii
  • Două linguri de făinăO lingură de tarhon tocat şi conservat în sare
  • O linguriță de măghiran uscat
  • 2-3 linguri de oțet, după gust
  • 3 litri de apă
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole uscata:

Am spălat fasolea și am pus-o la înmuiat, peste noapte, în apă rece. A doua zi, i-am schimbat apa şi am lăsat-o să dea un clocot.


În altă oală, am aşezat costița, la fiert, în 1,5 litri de apă și, când a fost aproape gata, am adăugat fasolea, zarzavaturile curățate și tăiate mărunt, inclusiv ceapa, mărunţită şi ea. Am mai completat cu apă şi am lăsat totul pe foc, să fiarbă încet, vreo două ore. Am pregătit separat un rântaș, din două linguri de ulei, două de făină, l-am prăjit nițel, l-am stins cu pastă de roșii și cu un pic de zeamă de la supă (ciorbă?) și l-am răsturnat peste fiertura de fasole, ca să o îngroș puţin.


Mie așa îmi place. Voi puteți evita rântașul, dacă nu-l agreaţi.


În final, am adăugat cârnații, decupaţi în felii, am dres gustul cu un dram de sare și cu oțet, am presărat mirodeniile, respectiv tarhonul și măghiranul, și i-am mai îngăduit înmiresmatului ansamblu de bunătăţi câteva clocote.


Am fost foarte mulțumită de rezultat. O minune de ciorbă, savurată lent, cu pâine proaspătă și cu ceapă –

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole uscata" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

10.02.2013, 18:34

nici eu nu refuz

mamaieelena 1

10.02.2013, 19:38

foarte buna

danakarin 1

10.02.2013, 22:56

Multzumesc foarte mult

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat