Ciorba de burta

de JulyCris in Ciorbe, 14 Ian 2014 | 6715 vizualizari

 

In concediu sau,pur si simplu cand evadam cate o zi pe undeva,ciorba de burta e preferata! Numai ca,atunci cand o fac eu,o fac exact pe gustul meu...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg burta prefiarta
  • 3-4 cepe
  • 2-3 morcovi
  • oase de vita (2)
  • 2 ardei gogosar
  • sare,piper
  • smantana (o galetusa de 900 gr)
  • 5 galbenusuri de ou
  • 2-3 linguri ulei
  • Otet
  • mujdei de usturoi
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele de vita, spalate in prealabil, intr-o oala (oala de 3 l) la fiert. Se ia spuma (eu arunc prima apa). Cand nu se mai formeaza spuma, se adauga legumele intregi. Un morcov se da pe razatoarea mica si se caleste in cele 3-4 linguri ulei. Se pastreaza deoparte. Cand legumele sunt fierte, se scot cu grija din oala impreuna cu oasele de vita si se pune burta. Se lasa sa fiarba bine. Se adauga sare si morcovul calit (o sa-i dea o culoare frumoasa). Dupa ce burta e fiarta, se lasa putin sa se linisteasca supa.

Separat se bat cele 5 galbenusuri, se adauga smantana si se omogenizeaza bine. Se adauga acest amestec in oala, amestecand cu grija (daca supa e prea fierbinte, smantana se branzeste).

La servire se adauga mujdei de usturoi, otet si piper dupa gust.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta