Ciorba de burta

de nico15 in Ciorbe, 16 Feb 2014 | 6690 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 os cu maduva 250-300 g
  • 500 g de burta prefiarta
  • 150 g ceapa
  • 150 g de telina
  • 250 g de morcov (2 morcovi)
  • 150 g de pastarnac
  • 6 catei de usturoi
  • 1-2 frunze de dafin
  • Sare, piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Punem la fiert osul la ora 10:00. Lasam sa fiarba (intr-o oala de 6 litri) si spumuim bine, dupa 45 de minute scoatem osul si strecuram supa, spalam cratita si punem din nou la fiert.


La 10:45 punem legumele la fiert. Taiem legumele potrivit si le punem, in oala langa osul de vita si supa. Dupa o ora timp in care legumele si-au lasat gustul in supa acestea se vor scoate si noi vom strecura supa, atunci adaugam fasiile de burta prefiarta.


La 11:45 am adaugat si burta prefiarta. Lasam sa fiarba aproximativ 3 ore pana se-nmoaie fasiile de burta. Pe pachet scria ca burta este prefiarta dar trei ore a fiert pana s-a inmuiat, asa ca nu stiu cat de prefiarta a fost.


Separat radem un morcov pe razatoarea mica pe care il vom cali in ulei, dupa care vom pasa morcovul in strecuratoare iar sucul care rezulta se vom adauga in cioarba.


Formam liezonul: 3 galbenusuri cu 100-150 g de smantana si doua polonice de ciorba, luam cioarba de pe foc si adaugam treptat liezonul, lasam focul foarte mic si mai lasam cateva minute la fiert.


La 14:55 oprim focul si lasam sa se raceasca un pic inainte de servire, se serveste cu smantana suplimentar, otet, ardei iute si cu gogosari acri..


Pofta Buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

MotanLaOale 1

16.02.2014, 19:26

sandyna 1

18.05.2014, 13:17

unde-i usturoiul?cand il pui?

nico15 1

18.05.2014, 13:52

Perfect adevarat Sandyna, mia culpa se mai intampla scuze, jumatate din cantitate se pune la inceput la fiert iar testul se pune intr-un saculet cu 10-15 minute inainte de final. Multumesc mult ca mi-ai atras atentia.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta