Ciorba de burta

de delia64 in Supe/Ciorbe, 4 Mar 2014 | 6015 vizualizari

 

Am invatat sa fac aceasta ciorbita de la sotul meu .
La inceput nu mi-a prea placut , cu timpul a devenit una din preferatele mele .
O fac de sarbatori de obicei dar si cand avem pofta de o ciorbita delicioasa .

 

INGREDIENTE

  • 3 oase de vitel cu maduva si putina carnita
  • 1,5 kg .de burta cruda
  • 4 oua
  • 500ml. smantana
  • o ceapa mare
  • 4 morcovi
  • o jumate telina
  • 2 radacini pastarnac
  • o capatana de usturoi
  • sare
  • piper
  • ardei iuti in otet
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Se pun oasele de vitel la fiert si se spumeaza pana supa devine limpede.


Punem burta la fiert cu un pic de otet si schimbam apa de cate ori este nevoie pentru a nu mai avea burta miros specific .


Strecuram supa de oase si curatam oasele de carne pe care o taiem feliute .


Punem supa din nou intr-o oala si adaugam zarzavatul .


Cand legumele sunt fierte strecuram supa si blenderuim legumele.


Taiem burta fideluta .


Intr-o oala de 10 litri punem supa de legume , legumele blenderuite , burta taiata fideluta si lasam sa fiarba aproximativ 20 de minute.


Intre timp amestecam galbenusurile cu smantana , 2 linguri otet de pe ardei si mujdeiul de usturoi strecurat in prealabil . Punem doua trei polonice de supa semi racita peste compozitie si omogenizam .


Luam supa de pe foc si amestecam cu galbenusurile si smantana .


Daca este nevoie mai adaugam smantana si otet dupa gust.


Servim fierbinte cu ardei iute .


Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

se poate cali morcov in ulei pentru a da culoare

2

legumele se pot folosi la salata de boeuf

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

Bunica 1

04.03.2014, 19:53

N-am facut ciorba de burta toata iarna ......daca mananca vaca iarba nu mai e la fel de gustoasa

_Alina_ 1

05.03.2014, 07:37

delia64 1

05.03.2014, 10:11

Multumesc dragi bucatarasi !!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de burta "a la Dana"