Ciorba de burta

de Oana in Ciorbe, 5 Mai 2009 | 26679 vizualizari

 

Ei, a venit randul si ciorbei de burta si e pentru prima data cand o execut :)
Socrela e experta, asa ca i-am cerut reteta si a luat nota 10 :)
Trebuie sa aveti mare rabdare la ciorba asta, dureaza ceva prepararea ei...

 

INGREDIENTE

  • 500 g rasol de vita cu os
  • 1 kg burta vita
  • un morcov mare
  • 6 oua
  • 600 g smantana
  • 2 linguri otet
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Daaa, vreo 5 ore dureaza pana e gata ciorba, rasolul de vita trebuie sa fie foarte moale, la fel si burta.

Mai inati spalam bine, cu apa rece, rasolul, il dam intr-un fiert pana iese spuma si apoi umplem oala cu apa rece si il lasam la fiert...pana cade carnea de pe os :)

Intre timp spalam burta, o dam si pe ea intr-un clocot, o limpezim cu apa rece si apoi o taiem fideluta. Adaugam burta in oala unde fierbe rasolul, impreuna cu morcovul intreg, curatat si potrivim de sare.

Cand toate au fiert bine, strecuram zeama, pasam morcovul cu mixerul si il punem iar in ciorba, punem bucatelele de burta, iar din rasol pastram o bucatica si o tocam maruntel, foarte fin si o aruncam in oala. Sa fie cam o mana mare de carne maruntita. Restul de rasol se poate servi cu hrean ras :)

Ouale se bat bine cu un tel, adaugam smantana si omogenizam bine, adaugam acolo si otetul, iar dupa ce oprim focul turnam in fir subtire amestecul in ciorba si amestecam repede cu telul.

Si gata!

Ciorba se serveste fierbinte, fiecare o drege cum doreste, cu mujdei, otet, extra smantana sau chiar hrean ras. Merge de minune cu un ardei iute murat si feliute de gogosar acru.

PS: Ciorbita mea a iesit mai galbena pentru ca am avut oua de tara :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

04.01.2010, 00:12

oana arata super , e mai grosuta de la oua incearca cu mai putine , inlocuieste-le restul cu vreo 3 linguri de mustar [preferabil cu hrean], asculta si ce spune bunica , nu degeaba am invatat de la bucatari vestiti .!!!! profesional culoarea se da astfel : se incinge putin ulei , se pun 2-3 catei de usturoi si un varf de cutit de boia rosie de ardei , se ia de pe foc cat mai rapid [ sa dureze totul 5 sec.]se adauga la ciorbita . morcovul o face prea dulce , doar se fierbe si apoi il folosesti garnitura la rasol daca vrei .

Oana 1

04.01.2010, 18:34

Mihaela, multumesc pentru sfaturi! La fel si Bunica! data viitoare voi tine cont de ele

Cris2711 1

30.01.2011, 19:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu smantana, o mancare savuroasa si usoara