Ciorba de burta

de bucatariamea in Supe/Ciorbe, 21 Iul 2010 | 4137 vizualizari

 

Cu toate ca nu-mi place carnea de vita,dar aceasta ciorba o savurez oricind cu mare placere.Multa lume zice ca este greu de facut(intr-adevar trebuie fiert mult la ea),dar merita tot efortul.Pentru prepararea ei avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

 

INGREDIENTE

 

  • 1 kg. burta de vita
  • 1 kg. oase de vita(rasol)
  • 2 cepe
  • 2-3 morcovi
  • 1 telina radacina
  • 2-3 buc.radacina de patrunjel
  • 5-6 galbenusuri
  • usturoi
  • smintina
  • ardei iute
  • sare
  • piper
  • otet
  • 2-3 frunze de dafin
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta:

Rasolul de vita se spala bine si se pune pe fundul unei oale,dupa care punem burta de vita,o lingura de sare si apa cit sa acopere bine oasele si burta.Se pune la fiert la foc mic pina se desprinde carnea de os.Se scot oasele,se ia carnea de pe ele si punem carnea in oala.Se adauga legumele intregi(bineinteles curatate) ,citeva boabe de piper,2-3 frunze de dafin si se mai lasa sa fiarba inca vreo 30 minute.Scoatem legumele cu o spumiera,dupa care adaugam usturoi dupa gust.Galbenusurile se freaca bine cu smintina,turnam putina zeama peste ele,stingem focul si punem dresura in oala amestecindu-se foarte incet.Servim ciorba cu ardei iute,smintina si otet dupa gust

.POFTA BUNA!
PS.....Eu dupa ce scot legumele le tai cubulete si le pun inapoi in oala.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de burta-0
Ciorba de burta-1

COMENTARII (7)

Teo

Teo 1

21.07.2010, 22:41

e preferata familiei mele !

Julie

Julie 1

21.07.2010, 22:59

Mmmm!Delicioasa ciorbica de burta!

ana

ana 1

21.07.2010, 23:05

Imi place ciorbita de burta ,noi o imbogatim cu smantana

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!