Ciorba de burta dobrogeana

de ANCA in Ciorbe, 14 Oct 2009 | 15955 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,500 kg burta prefiarta la 5 l supa
  • rasol de vaca(picior) cu maduva
  • 1 morcov mare si unul mic
  • 2 cepe
  • 1 telina
  • 1 foaie dafin
  • cateva boabe piper negru
  • 5 oua
  • 1 kg smantana
  • 2 capatana usturoi romanesc
  • sare si otet dupa gust
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de burta dobrogeana:


Rasolul de vaca se fierbe la oala cu presiune 30 min de cand incepe sa fluiere.


Burta se taie julien si se pune la fiert in apa cat s-o acopere si inca 2 degete, cu legumele intregi, foaia de dafin, piperul si cativa catei de usturoi taiati in doua.


Dupa ce au fiert, se strecoara zeama de la rasol, si cea de la burta, sa ramana limpezi, apoi se amesteca si se lasa la racorit cat sa nu mai fie fierbinte.


Intre timp se face liezonul: se separa ouala, cele 5 galbenusuri se amesteca cu smantana si cu 2-3 polonice de zeama fierbinte, amestecand continuu, cu atentie, ca sa nu se branzeasca.


Liezonul se adauga treptat peste cei 5 litri de zeama, se pune la foc mic, amestecand continuu, sa nu se lipeasca. Ciorba nu mai trebuie sa dea in clocot, ci sa fiarba incet la foc mic cateva minute. Se adauga burta, se potriveste de sare si otet si se retrage imediat vasul de pe foc.


Se face mujdeiul de usturoi, dar in loc de apa, folosim un polonic din supa ramasa.


Dupa ce stingem focul, punem mujdeiul strecurat, sau cu totul, dupa preferinte, noi il punem tot!


Un morcov dat pe razatoarea mica se caleste intr-o tigaie cu putin ulei. Dupa ce uleiul s-a colorat, se strecoara printr-o sita fina si se adauga doar uleiul in ciorba, pentru aspect.


Pofta mare!


 

TIPS-URI

1

Optional, 100 g gogosari in otet se taie julien si se adauga in ciorba. De data asta noi nu am pus, ptr ca inca nu s-au facut:)

2

Daca aveti burta cruda, se spala bine, si se pune la fiert impreuna cu osul de vaca, insa necesita o fierbere mai indelungata (4-5 ore), si nu la oala sub presiune. Trebuie sa aveti grija sa rezulte suficienta zeama, deci veti folosi cca 7-8 litri de apa.

3

In functie de cum va place, se mai poate adauga in farfurie smantana, mujdei de usturoi si se serveste cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de burta dobrogeana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Geanina87 1

13.12.2013, 06:58

abstract01 1

18.12.2013, 17:08

Pushaa 1

06.03.2014, 13:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4835 puncte

anuta

3074 puncte

lucy2002

3048 puncte

simona72

2347 puncte

 Adi

1900 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort Coffe Chocolate
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare