Ciorbă de fasole cu ciolan

de articook in Ciorbe, 8 Iun 2010 | 5405 vizualizari

 

Ciorba de fasole cu ciolan, patrunjel si ceapa verde.
Este extrem de usor de facut. Se lasa la fiert cam 40 de minute in oala sub presiune. Daca gatiti in oala obisnuita nu stiu cat timp va lua pana cand se va fierbe ciolanul in asa fel incat sa se desprinda foarte usor carnea de pe os.
Eu folosesc deja de cativa ani oala sub presiune si este foarte folositoare si buna pentru ca mancarea fiarta in ea are cu totul alt gust fata de mancarea fiarta obisnuit. Prin folosirea acesteia economisiti 70% timp si 50% energie si, in acelasi timp, pastrati intacte valoroasele vitamine si minerale. Daca va intereseaza mai multe, cititi pe http://www.fissler.com/

 

INGREDIENTE

  • fasole rosie uscata
  • 1/2 ciolan de porc afumat
  • 2 morcovi {nu prea mari}
  • 1 radacina de patrunjel
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 ceapa alba mare
  • 1 catel de usturoi
  • ceapa verde
  • smantana
  • busuioc, 3 foi de dafin, maghiran
  • sare de mare, piper negru proaspat macinat
  • lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de fasole cu ciolan:

Prima data va scriu de unde se poate cumpara ciolan afumat. La supermarketul Auchan este un frigider numai cu afumaturi, acolo gasiti si ciolan afumat. Se gasesc sectionate, ceea ce este foarte bine, pentru ca exact de atata carne avem nevoie; de accea scriam la ingrediente ciolan 1/2. Daca nu folositi ciolan cumparat din magazin, ci "de la tara", supa va fi mult mai gustoasa, pentru ca se simte afumatura mai intens {in cazul acesta, va recomand sa puneti la desarat ciolanul, pentru ca se poate sa fie mult mai sarat, iar supa sa o sarati doar la sfarsit cand deja a luat si din sarea ciolanului. Daca o sarati la inceput, riscati sa o faceti prea sarata. In cazul in care cumparati ciolanul, acesta nu necesita desarare, iar sararea supei se face inainte de fierbere}.


1.Ciolanul se da sub un jet de apa si se aseaza in oala in care se va fierbe.


2.Se spala fasolea.


3.Se curata morcovii, patrunjelul care se taie rondele.


4.Ceapa se curata si se lasa intreaga {partea de sus a cepei nu se taie pentru ca ceapa sa ramana intreaga si dupa ce a fiert, astfel se poate scoate usor din ciorba}.


5.Foile de dafin.


6.Dupa ce am pregatit toate ingredientele, le punem in oala in care vor fierbe in aceasi ordine si pe urma adaugati apa in functie de cata supa doriti sa faceti, lasati sa fiarba pana cand carnea se desprinde usor de pe os. Cand e gata, luati ciorba de pe foc si puneti ciolanul separat pe un platou de unde isi va taia fiecare carne, inainte sa il puneti pe masa inlaturati soricul si osul. Scoateti si ceapa din ciorba. Daca folositi ciolan "de la tara" s-ar putea sa iasa mai grasa ciorba, de accea trebuie cu un polonic sa luati toata grasimea care s-a format deasupra ciorbei, inainte de a o condimenta. Condimentare se face la sfarsit, puneti catelul de usturoi taiat marunt, pe urma adaugati piperul negru proaspat macinat, busuioc uscat+maghiran si putina zeama de lamaie, gustati si mai adaugati sare daca e nevoie. In vasul din care veti servi supa puneti 6 linguri mari de smantana peste care adaugati putina ciorba, incepeti incet sa amestecati cu o lingura pana cand smantana si ciorba se fac o singura compozitie, pe urma continuati sa puneti ciorba pe rind. Patrunjelul proaspat se taie marunt si se pune intr-un bol, de unde fiecare isi va pune in farfurie cat doreste.

{se poate servi cu ceapa verde si paine prajita. Daca sunteti intr-un sezon in care nu se gaseste ceapa verde, se poate face si o salata buna de ceapa alba, pe care dupa ce o taiati felii va trebui cu o manusa de plastic sa o stangeti cu mana. Astfel intra sarea si uleiul in ea si va fi mult mai gustoasa}

Gasesti mai multe retete pe blogul meu personal: http://foodandproducts-ro.blogspot.com/p/x.html

 

TIPS-URI

1

SFAT: daca a ramas patrunjel se poate congela imediat dupa ce ati servit supa, si va fi la fel de bun folosit la o alta masa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

kukibella 1

16.09.2013, 11:56

Krystyan Trendy 1

18.11.2013, 13:06

buna ciorbica

buteanusonia 1

03.02.2014, 23:09

Yammmyyy!!!!
Ma pun sa fac si eu cat de repede!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Zacusca cu ciuperci
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitive festive

de ancutsa 5

ieri la 18:17

Gem de piersici

de ancutsa 5

ieri la 18:09

Gem de prune

de ancutsa 5

ieri la 18:06

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui a la grec