Ciorba de cartofi cu scarita

de Rocsi in Ciorbe, 11 Feb 2012 | 10054 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  7-8 cartofi
  • 1 ceapa 
  • 1 morcov
  • 1 rosie
  • 2 linguri zarzavat
  • 2 linguri pasta rosii de casa
  • patrunjel verde
  • 1 scarita afumata
  • sare
  • piper
  • 1 cana si jumatate bors
  • 5 linguri cu varf smantana 
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de cartofi cu scarita:

Intr-o oala punem circa 5-6 litri de apa si o punem pe foc.
Scarita o taiem bucatele,iar cand apa incepe sa fiarba ii dam drumul acolo.
O fierbem cam 25 de minute.
Cartofii ii curatam,ii spalam si ii taiem cubulete.
Ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
Morcovul il curatam si il taiem bucatele mici.
Rosia o curatam de pielita si o taiem cubulete.
Zarzavatul il spalam sub un jet de apa rece.
Dupa ce scarita a fiert suficient,adaugam toate legumele taiate plus zarzavatul.
Lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand legumele sunt fierte bine ,punem pasta de rosii si borsul.
Condimentam cu sare si piper dupa gust.
Lasam sa dea cateva clocote,apoi dam drumul la smantana si lasam sa mai clocoteasca de 2-3 ori.
Luam ciorba de pe foc,tocam patrunjel verde si presaram deasupra.
Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de cartofi cu scarita" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (25)

mihaelar63 1

14.02.2012, 08:59

Scarita dispare prima

oana_pisicutza16 1

22.02.2012, 22:35

foarte frumoasa prezentare cu siguranta e gustoasa

Rocsi 1

23.02.2012, 10:50

Mirela,Lau,Mihaela,Oana va multumesc!!!!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bors de cartofi cu costita afumata