Ciorba de ciuperci cu prosciutto

de mihaelar63 in Ciorbe, 30 Sep 2011 | 3951 vizualizari

 

Suntem mari amatori de ciuperci pregatite sub orice forma .

 

INGREDIENTE

  • 250 gr ciuperci champignon  
  • 250 gr ciuperci pleurotis
  • 250 gr prosciutto
  • 1 ceapa
  • 1gogosar
  • 2 morcovi
  • 100 ml ulei
  • 2 linguri mustar  cu hrean
  • 250 ml smantana
  • sare
  • piper
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • 1 lingura ceapa verde tocata
  • 1 lingurita marar verde
  • zeama lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de ciuperci cu prosciutto:

Curatati  si spalati ciupercile champignon de pelite .

 Curatati si spalati  ceapa  si morcovii si gogosarul. .

 Caliti in ulei 1-2 min ,ceapa tocata , morcovii rondele , prosciuto si gogosarul cubulete .

Adaugati 3 l apa, sarati si fierbeti .

Cand morcovii sunt aproape fierti puneti ciupercile [ chamignonul intregi daca sunt mici ,  pleurotisul taiat fideluta ].

Dregeti ciorba cu smantana amestecata cu mustar , acriti cu zeama de lamaie si asezonati cu verdeturile taiate marunt .

                     Pofta buna sa aveti !!!

TIPS-URI

1

Puteti prepara si cu carne de pui .

2

Este foarte gustoasa si usoara chiar fara carne deloc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de ciuperci cu prosciutto" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci a la grec