Ciorba de conopida cu mazare

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 17 Iun 2015 | 1237 vizualizari

 

Inspiratia mi-a venit la piata cand am vazut conopida alaturi de mazare . Legume proaspete . Conopida avea o usoara culoare movulie pe alocuri dar care nu s-a pastrat la fierbere .Mie mi-a placut . Sper sa va placa si voua . Am folosit pentru acrirea ciorbei Pasata Rustica de la Cirio .Aceasta ciorba poate fi servita si de post .

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida
  • 1 pahar mazare verde boabe
  • 500 gr cartofi noi
  • 4 morcovi
  • 4 catei usturoi
  • 2 cepe verzi
  • 1 ceapa galbena
  • 1 crenguta marar verde
  • 1 crenguta cimbru verde
  • patrunjel verde
  • sare roz
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de conopida cu mazare:


  1. Legumele se spala foarte bine .

  2. Se curata ceapa si usturoiul .

  3. Conopida desfacuta buchetele se fierbe separat in apa cu sare . Se scurge apoi de apa .

  4. Cartofii si morcovii noi nu este necesar sa fie curatati

  5. Taiati morcovii bucati de 2-3 cm . Ceapa verde idem .Se pun la prajit in ulei .

  6. Adugati ceapa galbena taiata in doua .Sarati.

  7. Adugati 2 l apa . Puneti la fiert cartofii taiati jumatati , mazarea , verdeturile si usturoiul tocat .

  8. Dupa 10-15 minute cand mazarea este patrunsa [ aceasta va fierbe cel mai greu] se acreste ciorba cu rosii pasate .

  9. Piparati si sarati daca este nevoie .

  10. Mai dati un clocot , adugati conopida si serviti ciorba asezonata cu patrunjel verde .

 

TIPS-URI

1

Cand cumparati mazre verde la piata gustati bobul . Acesta trebuie sa fie fraged cu un gust dulceag .Daca gustul se apropie de cel al bobului de porumb pentru fiert , nu cumparati , este semn ca mazarea a inceput sa imbatraneasca si va avea coaja greu de fiert [ sau este un soi furajer ]

2

Conopida se fierbe separat in apa cu sare si se scurge . Dupa aceasta se adauga la mancare astfel veti preintampina eventuale deranjamente stomacale .Acesta am invatat de la o unguroaica batrana .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de conopida cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

21.06.2015, 01:47

Catalina

mihaelar63 1

21.06.2015, 01:47

Mirela .,pitici tai manca conopida ?

mihaelar63 1

21.06.2015, 01:48

Multumesc Catalina

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Piept de pui umplut cu legume

de oanapl 5

ieri la 23:26

Somon la cuptor cu 4 garnituri

de Oana 8

ieri la 18:24

Snitele din muschi de porc in crusta de cascavea cu mustar si pesmet

pe 21.09 la 21:46

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de pui cu fidea