Ciorba de Craciun

de Panacris in Ciorbe, 27 Dec 2012 | 1788 vizualizari

 

O ciorba delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • ceapa galbena 2 bucati,
  • morocvi 2 bucati,
  • pastarnac 1 bucata,
  • telina 1/2 bucata,
  • patrunjel 1 bucata,
  • varza acra 300 g,
  • ulei de floarea soarelui,
  • piept de manzat 300 g,
  • carne tocata mixta (porc+vaca) cca. 300 g,
  • ou 1 bucata,
  • orez 1 lingura,
  • faina alba de grau 1 lingura,
  • leustean,
  • cimbru,
  • boia de ardei dulce.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de Craciun:

Carnea de manzat se fierbe in apa rece, cu un praf de sare, cca. 30 de minute, neacoperit. Ceapa si zarzavatul se curata, se taie julien si se pune la calit in putin ulei si apa, cca. 15 minute, neacoperit. Dupa ce s-au inmuiat zarzavaturile se adauga zeama de carne, carnea dezosata si varza acra taiat fideluta, lasandu-se la fiert cca. 30 de minute, neacoperit.


Intre timp carnea tocata se amesteca cu oul, orezul, faina, un praf de sare si piper proaspat macinat. Din aceasta compozitie se formeaza perisoare care se fierb in ciorba de mai sus, cca 15 minute, la foc minim. Ciorba se asezoneaza, la final, cu leustean si boia dulce de ardei. Se serveste fierbinte cu ardei iute sau smantana dupa gustul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

ANNA_46 1

27.12.2012, 19:24

Foarte buna ciorbica

Rocsi 1

27.12.2012, 20:00

Bunaaaa..ciorba e buna acum cu atata mancare

Aurelia 07_07 1

27.12.2012, 20:01

Buna,buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

katty

8550 puncte

Rocsi

6580 puncte

noiinbucatarie

3960 puncte

RODIMUR

3250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Lasagna cu carne de pui si ciuperci
  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare