Ciorbă de curcan

de ionix in Supe/Ciorbe, 20 Feb 2010 | 4593 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru o oala de circa 5 litri avem nevoie de : 
  • 1 kg si ½  de aripi de curcan
  • 2 morcovi
  • 1 pastarnac
  • ½ dintr-o telina mica
  • 2 cepe
  • 2 legaturi de patrunjel
  • 100 ml suc de rosii
  • 400 ml bors
  • 1 ardei gras verde
  • 2 maini cu taitei
  • Sare, piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de curcan:

Aripile de curcan se spala bine, se dau intr-un clocot timp de 10 minute, se arunca apa murdara, se pune alta apa calduta iar apoi se pun iar la fiert. Se lasa la fiert cu un praf de sare timp de vreo 20 de minute, avand grija sa spumam mereu


Dupa aia se adauga morocvul dat pe razatoare, ardeiul taiat cubulete, pastarnacul intreg si ceapa taiata cubulete. O legatura de patrunjel se spala bine, se leaga cu ata si se baga in ciorba.


Se adauga si telina intreaga, dar curatata si spalata bine. Dupa circa 30 de minute se adauga si sucul de rosii. Se mai lasa vreo 15 minute si fierbem borsul pe care-l turnam peste ciorba. Imediat dupa, scoatem telina, pastarnacul si legatura de patrunjel. Cand carnea incepe a fierbe, adica incepe sa se desprinda de pe os, punem taiteii.


Lasam 10 minute, tocam celalalta legatura de patrunjel, punem patrunjelul in oala, adaugam sare si piper (dupa gust) si oprim focul. Se mananca cu un ardei iute bun.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de curcan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

COMENTARII (12)

dicarmencitta1957 1

25.02.2010, 13:09

Ciorba de curcan este preferata mea,vreau si eu

ionix 1

26.02.2010, 09:47

si a sotului meu, dupa cea de burta

babi5 1

23.08.2013, 22:28

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

RETETA RECOMANDATA
Bors de cega si caras