Ciorba de dovlecel a la grec

de Criss in Ciorbe, 15 Sep 2016 | 5048 vizualizari

 

  Dovlecelul sau zuckini este una din legumele pe care le folosesc frecvent vara. Ce-i drept cel mai mult imi place dovlecelul pane, sau supa crema dar si aceasta ciorba a la grec cu multe legume e foarte buna si ii place tare mult bebelinei. Sigur ca Alex nici nu vrea sa o guste, dar na, el are cu totul alte preferinte culinare, mult mai nesanatoase...

 

INGREDIENTE

  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 telina mica
  • 2 linguri orez
  • 2 galbenusuri
  • 200 g smantana
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • marar verde
  • sare
  • 1 lingura vegeta de casa
  • 2 linguri ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de dovlecel a la grec:

Se curata legumele si se toaca marunt ceapa si ardeiul. Se calesc in ulei, apoi cand ceapa devine translucida, se adauga radacinoasele taiate cubulete si se calesc si ele. Se toarna apoi 2 l apa si se lasa sa fierba legumele. Cand sunt pe jumatate fierte, se adauga dovlecelul curatat de coaja si miez si taiat cuburi si orezul spalat in prealabil, sare si vegeta de casa. Se mai fierbe supa aproximativ 10 minute, timp in care si orezul si dovlecelul au fiert. Galbenusurile se amesteca cu smantana si se adauga cate putina zeama de la supa si se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se toarna tot amestecul in oala peste supa. Se adauga marar tocat (sau patrunjel, daca nu va place mararul) si zeama de la o jumatate de lamaie. Daca va place mai acra, puteti adauga zeama de la o lamaie intreaga.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de dovlecel a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Criss 1

23.09.2016, 11:24

madi_marin 1

25.09.2016, 19:20

super idee mi-ai dat! o sa fac si eu curand!

Criss 1

28.09.2016, 10:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana