Ciorba de fasole boabe

de mihaelar63 in Ciorbe, 8 Oct 2014 | 3434 vizualizari

 

O ciorba simplu de preparat . Eu am avut boabe de fasole necoapte . Am profitat cat mai sunt sa le folosesc . Acestea se fierb mai repede .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole boabe proaspete
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei iute
  • 1 morcov
  • 1 foaie dafin
  • 1 crenguta marar verde / uscat
  • 1 crenguta cimbru verde/ uscat
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • 1 cana suc de rosii
  • tije de telina
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe:

Se curata si se spala legumele .


Se toaca ceapa morcovul , ardeiul rosu. tijele de telina si ardeiul iute .


Aceste legume se calesc usor in ulei .


Adaugati 3 l apa , sare , foaia de dafin ,mararul si cimbrul [ verde sau uscat , cum aveti ].


Puneti la fiert si boabele de fasole .


Fierbeti aproximativ o ora pana cand morcovul si fasolea sunt fierte .


Adaugati sucul de rosii si mai dati un clocot .


Serviti ciorba cu patrunjel verde presarat deasupra .


Printre boabe s-au mai ratacit si vreo doua pastai . Le-am pus in ciorba doar nu era sa le arunc .


Langa puteti pune ardei iute , ridichi , ceapa rosie sau verde .


 

TIPS-URI

1

Aceasta ciorba fara carne poate fi servita si intr-o zi de post .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

_Alina_ 1

09.10.2014, 12:11

mirela0911 1

09.10.2014, 12:20

Si cu ceapă roșie neapărat!

mihaelar63 1

10.10.2014, 14:43

Multumesc de aprecieri . Este o ciorbita ata de simpla

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole uscată cu ciolan afumat