Ciorba de fasole boabe cu tarhon

de MOKUSKA in Ciorbe, 2 Mai 2014 | 3523 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g fasole boabe
  • 1 scaricica afumata
  • 1 ceapa alba
  • 1 morcov
  • 1 felie de telina
  • 1 ardei gras
  • tarhon
  • 2 linguri bulion sau putin suc de rosii
  • sare
  • pentru acrit dupa plac: zeama de lamaie, otet de tarhon, sare de lamaie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu tarhon:

Se spala fasolea, daca este nevoie lasam in apa o noapte la frigider. (eu am avut fasole de la mama de anul trecut, care a fiert in 30 minute).

Spalam scaricica si o punem la fiert intr-un vas mai micut, daca scade apa cat timp fierbeti mai asaugati apa fiarta peste. Aceasta trebuie lasata la fiert mai mult timp decat zarzavatul. Intr-un alt vas cu apa punem fasolea sa dea in clocot 3 minute, dupa care aruncam apa. Zarzavatul, ceapa, ardeiul se curata, se spala si se toaca (nu foarte marunt), se pun la fiert cu fasolea, bulionul si putin tarhon. Dupa ce a fiert scaricica amestecam cu tot cu zeama in care a fiert cu fasolea, adaugam sare dupa gust, tarhon si acrim ciorba (optional).

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu tarhon" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu coasta afumata