Ciorba de fasole boabe uscate

de COSTEO in Ciorbe, 24 Apr 2013 | 3482 vizualizari

 

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa uscata - o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe uscata
  • 2 l apa
  • bors (dupa gust)
  • 1 morcov
  • 1 ardel verde(sau rosu)
  • 1 lgt patrunjel verde
  • 3 felii de telina
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 rosii(bulion casa)
  • fidea (taitei de casa)
  • cimbru
  • leustean
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe uscate:

Seara


Punem fasolea la hidratat (8-10 ore).


Dimineata


Punem fasolea la fiert in apa cu sare si 1 lingurita bicarbonat sau 1 lingurita de zahar,si lasam sa dea in clocot si apoi aruncam apa,se pune alta apa si se pune la fiert.


Dupa 15 minute de fiert se schimba din nou apa.E de preferat sa se puna apa fiarta.


Intre timp se curata zarzavaturile,se dau pe razatoare sau taiate cubulete dupa placul fiecaruia.Cand boabele de fasole sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavatul si ceapa tocata marunt si ulei.Bulionul se adauga in ciorba de fasole aproape de sfarsit.


Cand boabele de fasole sunt fierte bine se dauga borsul ,care a fost infierbantat pana la punctul de fierbere,se potriveste de sare,piper ,punem si 2-3 ramurele de cimbru si lasam ciorba de fasole sa mai fiarba cam 5-7 minute.


Inainte de a se servi se adauga in ciorba de fasole leustean si patrunjel tocat marunt.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

ciorba de fasole poate fi aromata si cu tarhon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Panini Maker Large

- 40 %
389.99 lei
233.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Cris2711 1

26.04.2013, 22:11

si mie imi place tare mult

merisor 1

03.05.2013, 21:34

Ce bunatate!

Xandrinne 1

24.08.2013, 09:52

Yummy, ce-mi face cu ochiul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe rosie cu ciolan afumat