Ciorba de fasole boabe uscate

de COSTEO in Ciorbe, 24 Apr 2013 | 3723 vizualizari

 

Fie preparata cu fasole uscata, fie cu fasole pastai, atat eu cat si familia mea efectiv adoram ciorba de fasole. Cu ceapa uscata - o bunatate!

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole boabe uscata
  • 2 l apa
  • bors (dupa gust)
  • 1 morcov
  • 1 ardel verde(sau rosu)
  • 1 lgt patrunjel verde
  • 3 felii de telina
  • 2 cepe
  • 3-4 linguri ulei
  • 2 rosii(bulion casa)
  • fidea (taitei de casa)
  • cimbru
  • leustean
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe uscate:

Seara


Punem fasolea la hidratat (8-10 ore).


Dimineata


Punem fasolea la fiert in apa cu sare si 1 lingurita bicarbonat sau 1 lingurita de zahar,si lasam sa dea in clocot si apoi aruncam apa,se pune alta apa si se pune la fiert.


Dupa 15 minute de fiert se schimba din nou apa.E de preferat sa se puna apa fiarta.


Intre timp se curata zarzavaturile,se dau pe razatoare sau taiate cubulete dupa placul fiecaruia.Cand boabele de fasole sunt pe jumatate fierte se adauga zarzavatul si ceapa tocata marunt si ulei.Bulionul se adauga in ciorba de fasole aproape de sfarsit.


Cand boabele de fasole sunt fierte bine se dauga borsul ,care a fost infierbantat pana la punctul de fierbere,se potriveste de sare,piper ,punem si 2-3 ramurele de cimbru si lasam ciorba de fasole sa mai fiarba cam 5-7 minute.


Inainte de a se servi se adauga in ciorba de fasole leustean si patrunjel tocat marunt.


Pofta buna!



 

TIPS-URI

1

ciorba de fasole poate fi aromata si cu tarhon

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Large

- 28 %
179.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

Cris2711 1

26.04.2013, 22:11

si mie imi place tare mult

merisor 1

03.05.2013, 21:34

Ce bunatate!

Xandrinne 1

24.08.2013, 09:52

Yummy, ce-mi face cu ochiul!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati