Ciorba de fasole cu ciolan

de miremirc in Ciorbe, 2 Feb 2012 | 4618 vizualizari

 

Ce poate completa perfect o ciorba de fasole, decat un ciolan afumat, care-i va da o savoare si-o aroma deosebita?

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 300 g fasole uscata (rosie)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • piper
  • 2 lg frunze tarhon
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lgt marar uscat (optional)

Rantas :

  • 2 lg ulei
  • 1 lg faina
  • 1 lg boia dulce
  • 150 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Punem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu mai este nevoie , deoarece are ciolanul suficienta sare.


Separat, in alta oala punem ciolanul taiat in 2, in apa sa fiarba (cam 40 minute), apoi il punem peste fasolea aproape fiarta si mai lasam cam 20 de minute; verificam daca fasolea si ciolanul sunt fierte.


Luam spuma de deasupra si adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete mici; lasam sa fiarba si legumele.


Intr-o tigaie punem 2 lg ulei si 1 lg boia. Nu lasam pe foc decat cat omogenizam compozitia, apoi stingem cu bulion si cu apa din ciorba de fasole , dupa care o turnam peste ciorba din oala.


Amestecam si dam de pe foc deoparte. Frunzele de tarhon le taiem marunt si le aruncam in oala cu ciorba de fasole. Optional puteti pune frunze de marar uscate (mie asa imi place).Usturoiul trecut prin presa de usturoi.


Eu nu am pus usturoi in ciorba de fasole , ci un amestec de rosii cu usturoi , facut de mama, toamna trecuta, pe care il pot folosi si la fripturi.


Va doresc pofta buna !

 

TIPS-URI

1

daca va place , puteti adauga in ciorba de fasole si leustean verde, tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

03.02.2012, 08:42

delicioasa

mena29 1

03.02.2012, 12:13

Se poate si la mine o portie?

Panacris 1

21.09.2014, 10:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Iaurt înghețat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveți în casă!

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura