Ciorba de fasole cu ciolan

de miremirc in Ciorbe, 2 Feb 2012 | 5241 vizualizari

 

Ce poate completa perfect o ciorba de fasole, decat un ciolan afumat, care-i va da o savoare si-o aroma deosebita?

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat
  • 300 g fasole uscata (rosie)
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 pastarnac
  • piper
  • 2 lg frunze tarhon
  • 3 catei de usturoi
  • 1 lgt marar uscat (optional)

Rantas :

  • 2 lg ulei
  • 1 lg faina
  • 1 lg boia dulce
  • 150 ml bulion
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan:

Punem fasolea in apa rece de seara pana dimineata, apoi o punem pe foc pana da un clocot; aruncam apa si repetam inca o data . Punem fasolea din nou in apa sa fiarba . Sare nu mai este nevoie , deoarece are ciolanul suficienta sare.


Separat, in alta oala punem ciolanul taiat in 2, in apa sa fiarba (cam 40 minute), apoi il punem peste fasolea aproape fiarta si mai lasam cam 20 de minute; verificam daca fasolea si ciolanul sunt fierte.


Luam spuma de deasupra si adaugam morcovul, ceapa, pastarnacul si patrunjelul taiate cubulete mici; lasam sa fiarba si legumele.


Intr-o tigaie punem 2 lg ulei si 1 lg boia. Nu lasam pe foc decat cat omogenizam compozitia, apoi stingem cu bulion si cu apa din ciorba de fasole , dupa care o turnam peste ciorba din oala.


Amestecam si dam de pe foc deoparte. Frunzele de tarhon le taiem marunt si le aruncam in oala cu ciorba de fasole. Optional puteti pune frunze de marar uscate (mie asa imi place).Usturoiul trecut prin presa de usturoi.


Eu nu am pus usturoi in ciorba de fasole , ci un amestec de rosii cu usturoi , facut de mama, toamna trecuta, pe care il pot folosi si la fripturi.


Va doresc pofta buna !

 

TIPS-URI

1

daca va place , puteti adauga in ciorba de fasole si leustean verde, tocat

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

Lau 1

03.02.2012, 08:42

delicioasa

mena29 1

03.02.2012, 12:13

Se poate si la mine o portie?

Panacris 1

21.09.2014, 10:55

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

9960 puncte

Rocsi

9430 puncte

RODIMUR

7650 puncte

mirela0911

7550 puncte

 merisor

7550 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu afumatura de porc