Ciorba cu perisoare de manzat

de Sim0na in Ciorbe, 20 Feb 2012 | 1388 vizualizari

 

Multumesc Antonina ptr retata!

 

INGREDIENTE

  • 2 l apa
  • 1 ceapa
  • ½ telina mica
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • ½ ardei rosu
  • ½ ardei verde
  • 1 lingura sare
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri rase orez
  • 1 lingura rasa bors Magic
  • ½ legatura patrunjel
  • 2 galbenusuri ou gaina
  • 100 ml suc de rosii
  • 250 g carne tocata vita
  • 4 oua prepelita
  • cateva fire patrunjel
  • cateva fire marar
  • 1 lingura cu varf orez
  • 1 lingurita rasa sare
  • un praf piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba cu perisoare de manzat:

Am pus apa la fiert, iar cand a inceput sa clocoteasca am adaugat legumele date prin razatoare – morocv, telina, patrunjel si tocate marunt – ceapa, ardeii. Am spumat de cate ori a fost cazul. Am adaugat 1 lingura de sare si 3 linguri de ulei si am lasat sa fiarba.


Intre timp m-am ocupat de perisoare: am amestecat carnea de manzat cu 2 oua de prepelita (varianta originala era 1 albus + 1 ou intreg de gaina amandoua!), patrunjelul si mararul tocate marunt, orezul spalat, sarea si piperul. Am amestecat si am mai adaugat 2 oua de prepelite, amestecand bine. Cu mainile umezite am facut perisoarele pe care le-am asezat frumos pe o farfurie.


Cand legumele au fost fierte – dupa cca 30 minute, am dat focul mic, am adaugat orezul si perisoarele. Am lasat sa fiarba cca 20 minute.


Dupa acest timp am pus borsul si legatura de patrunjel tocata marunt. Am mai lasat sa fiarba cca 5-10 minute.


Am amestecat cu furculita 2 galbenusuri de ou de gaina, am pus cu polonicul zeama din oala peste galbenusuri, amestecand continuu, apoi am rasturnat in oala, incorporand bine. Am mai lasat cateva clocote, apoi am stins focul.


Am papat cu smantana si ardei iute! O nebunie!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba cu perisoare de manzat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

kamy 1

21.02.2012, 12:58

sunt ciorbareasa sefa asa ca,imi place

MIUTA 1

22.02.2012, 17:36

Foarte buna

Sim0na 1

22.02.2012, 20:26

Pup fetelor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare