Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de alinutzika in Ciorbe, 20 Iul 2012 | 2849 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de fasole pe care am mancat-o pana acum! Si asta datorita combinarii unor verdeturi foarte aromate si potrivite ciorbelor, in general, dar si datorita gustului de afumatura. Incercati-o! Sigur va va placea! Am primit numeroase laude la adresa ei , iar sotul meu imi cere sa o fac cat mai des.

 

INGREDIENTE

  • 300g fasole uscata
  • 2 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 300 g ciolan afumat fara os
  • 300 g smantana
  • 1 galbenus
  • sare, piper, 2 cuburi knorr
  • verdeata: 5 fire de patrunjel, 5 de leustean, 5 de marar,1 de cimbru, 1 de telina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina sare. Facem operatiunea asta ca sa nu avem probleme cu digestia. Dupa ce punem a doua oara la fiert fasolea, punem la foc o alta oala cu apa, iar cand aceasta fierbe, se adauga ciolanul afumat, taiat bucatele mai mari, impreuna cu morcovii intregi si cepele tocate, la foc mic. Cand fasolea e fiarta, o luam cu o paleta si o punem in oala cu carne. Adaugam sare si piper, dupa gust+ vegeta. Mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi stingem focul. Smantana o frecam cu galbenusul si o adaugam treptat ciorbei, amestecand usor.Tocam foarte marunt verdeata si o punem  in oala. Servim cu ceapa verde sau ardei iute si multa pofta, dupa care mai servim o tura, ca nu ne vom satura cu una...:))

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de fasole cu ciolan afumat-0
Ciorba de fasole cu ciolan afumat-1
Ciorba de fasole cu ciolan afumat-2
Ciorba de fasole cu ciolan afumat-3
Ciorba de fasole cu ciolan afumat-4

COMENTARII (17)

kukibella

kukibella 1

28.09.2013, 10:14

 Krystyan  Trendy

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 13:14

-Licurici-

-Licurici- 1

19.06.2015, 09:12

mmmmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinte cu carne si carnati
  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!