Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de alinutzika in Ciorbe, 20 Iul 2012 | 4044 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de fasole pe care am mancat-o pana acum! Si asta datorita combinarii unor verdeturi foarte aromate si potrivite ciorbelor, in general, dar si datorita gustului de afumatura. Incercati-o! Sigur va va placea! Am primit numeroase laude la adresa ei , iar sotul meu imi cere sa o fac cat mai des.

 

INGREDIENTE

  • 300g fasole uscata
  • 2 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 300 g ciolan afumat fara os
  • 300 g smantana
  • 1 galbenus
  • sare, piper, 2 cuburi knorr
  • verdeata: 5 fire de patrunjel, 5 de leustean, 5 de marar,1 de cimbru, 1 de telina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina sare. Facem operatiunea asta ca sa nu avem probleme cu digestia. Dupa ce punem a doua oara la fiert fasolea, punem la foc o alta oala cu apa, iar cand aceasta fierbe, se adauga ciolanul afumat, taiat bucatele mai mari, impreuna cu morcovii intregi si cepele tocate, la foc mic. Cand fasolea e fiarta, o luam cu o paleta si o punem in oala cu carne. Adaugam sare si piper, dupa gust+ vegeta. Mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi stingem focul. Smantana o frecam cu galbenusul si o adaugam treptat ciorbei, amestecand usor.Tocam foarte marunt verdeata si o punem in oala. Servim cu ceapa verde sau ardei iute si multa pofta, dupa care mai servim o tura, ca nu ne vom satura cu una...:))

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kukibella 1

28.09.2013, 10:14

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 13:14

-Licurici- 1

19.06.2015, 09:12

mmmmm...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mihaelar63

8623 puncte

MotanLaOale

7825 puncte

katty

6435 puncte

Lau

Lau 9

6392 puncte

Rocsi

6221 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu dovleac 2

de Dea_Dea 6

ieri la 21:58

Banana Bread

ieri la 20:47

Supa de rosii, cu telemea si crutoane aromatizate

de RODIMUR 7

ieri la 16:19

 Tartă cu cremeux de ciocolată

ieri la 14:21

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole galbena lata