Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de alinutzika in Ciorbe, 20 Iul 2012 | 3021 vizualizari

 

Cea mai buna ciorba de fasole pe care am mancat-o pana acum! Si asta datorita combinarii unor verdeturi foarte aromate si potrivite ciorbelor, in general, dar si datorita gustului de afumatura. Incercati-o! Sigur va va placea! Am primit numeroase laude la adresa ei , iar sotul meu imi cere sa o fac cat mai des.

 

INGREDIENTE

  • 300g fasole uscata
  • 2 morcovi mici
  • 2 cepe mici
  • 300 g ciolan afumat fara os
  • 300 g smantana
  • 1 galbenus
  • sare, piper, 2 cuburi knorr
  • verdeata: 5 fire de patrunjel, 5 de leustean, 5 de marar,1 de cimbru, 1 de telina
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

Fasolea se pune in apa rece peste noapte. A doua zi, apa se schimba si se pune la fiert, la foc mic. Cand incepe sa fiarba, se schimba apa cu alta fierbinte si se pune iar la fiert, adaugand putina sare. Facem operatiunea asta ca sa nu avem probleme cu digestia. Dupa ce punem a doua oara la fiert fasolea, punem la foc o alta oala cu apa, iar cand aceasta fierbe, se adauga ciolanul afumat, taiat bucatele mai mari, impreuna cu morcovii intregi si cepele tocate, la foc mic. Cand fasolea e fiarta, o luam cu o paleta si o punem in oala cu carne. Adaugam sare si piper, dupa gust+ vegeta. Mai lasam pe foc inca 5 minute, apoi stingem focul. Smantana o frecam cu galbenusul si o adaugam treptat ciorbei, amestecand usor.Tocam foarte marunt verdeata si o punem in oala. Servim cu ceapa verde sau ardei iute si multa pofta, dupa care mai servim o tura, ca nu ne vom satura cu una...:))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 5 %
389.99 lei
369.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

kukibella 1

28.09.2013, 10:14

Krystyan Trendy 1

23.10.2013, 13:14

-Licurici- 1

19.06.2015, 09:12

mmmmm...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde cu afumatura