Ciorba de fasole cu costita afumata

de babi5 in Ciorbe, 1 Dec 2014 | 1083 vizualizari

 

Daca este ziua Romaniei si s-au pregatit peste tot mii de portii de fasole, am zis sa fiu si eu in ton cu lumea. Este o ciorba buna si satioasa si o recomand cu drag.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr fasole cu bobul mic
  • 600 gr costita afumata
  • 200 gr morcov
  • 200 gr pastarnac si patrunjel
  • 150 gr telina
  • 500 ml bulion sau
  • 100 pasta bulion
  • 1/2 lingurita cimbru
  • 100 ml ulei
  • 3-4 linguri otet (eu am folosit de la ardeiul iute)
  • 200 gr ceapa
  • 6 catel usturoi
  • 2 ardei galbeni de marime medie
  • 1 foaie dafin
  • marar verde
  • 1 lingurita boia
  • piper
  • 1 lingura vegeta
  • sare
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu costita afumata:

Fasolea se curata de impuritati, se spala si se pune la inmuiat de cu seara. Zarzavatul, ardeiul, ceapa si usturoiul se curata, se spala si se toaca marunt. Costita se feliaza bucatele mici si se prajeste. Fasolea se pune sa dea un clocot intr-un litru de apa, apoi se scurge apa si mai repetam o data. Apoi punem 3,5 l apa calda peste fasole, punem foaia de dafin si jumatate din ceapa si lasam la foc mic la fiert. Cand este jumatate fiarta fasolea adaugam zarzavatul, cimbrul, sarea si piperul si lasam sa fiarba in continuare.


Intre timp punem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa ramasa, usturoiul maruntit si ardeiul si lasam sa se caleasca, apoi adaugam boiaua si punem totul in fasole. Adaugam si costita prajita si lasam sa fiarba in continuare inca 15 minute, apoi punem bulionul si otetul, mai lasam sa fiarba 5 minute, asezonam cu marar verde.


Este o ciorbita buna si place tuturor, o recomand cu drag. Sa va fie de folos.

 

TIPS-URI

1

O ciorba buna in toate ocaziile, este buna si in varianta fara carnuri

2

O muratura si un ardei iute sunt nelipsite de langa

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu costita afumata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Rocsi 1

02.12.2014, 10:43

Asa bunatate nu se refuza

babi5 1

02.12.2014, 11:16

Multumesc Rocsi drag

Pushaa 1

14.12.2014, 10:49

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tarta cu magiun de prune si prune uscate

de RuxyRux 9

ieri la 21:33

Supa crema cu peste

de xana 5

ieri la 20:18

Naan- paine indiana

de xana 5

ieri la 19:43

Painici umplute

ieri la 19:34

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu carnati afumati