Ciorba de fasole in bol de piine

de janet in Supe/Ciorbe, 29 Mar 2010 | 2800 vizualizari

 

Ciorba asta o fac cind am mai mult timp de stat in bucatarie, pentru ca dureaza ceva pana le facem pe amandoua(sa coacem paine si sa fierbem fasolea), dar este o ciorba gustoasa si dupa placerea cu care este consumata de baietii mei, efortul este rasplatit.

 

INGREDIENTE

  • -400 gr fasole boabe
  • -1 ceapa mare
  • -2 morcovi potriviti
  • -dintr-o telina potrivit de mare-2 felii
  • -un ardei gras
  • -500 ml bors acru
  • -un ciolan afumat
  • -patrunjel,
  • leustean si cimbru
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole in bol de piine:



Alegem fasolea de impuritati si o spalam.

O punem la foc cu jumatate de oala de apa.

Dupa primele clocote eu arunc apa si o inlocuiesc cu alta calda.Procedez asa de doua ori(stomacul o suporta mai bine).

In timp ce fasolea fierbe , taiem ciolanul , il spalam cu apa fiarta (tot de 2-3 ori)pentru ca sa ii mai scoatem din fum (daca este prea afumat) si il punem sa fiarba impreuna cu fasolea.

Lasam sa fiarba (daca apa scade si fasolea nu este fiarta , mai adaugam din cind in cind, apa calda).

Taiem zarzavatul marunt ,ceapa, morcovul si telina, cind fasolea si carnea este fiarta pe jumatate,adaugam zarzavatul.Ardeiul gras il vom pune cind celelalte legume sunt aproape fierte,(ardeiul neavand acelasi timp de fierbere ).

Cand totul este fiert, acrim cu bors si adaugam pentru aroma,cimbru,patrunjel si leustean taiat marunt.

Ciorba asta ne place sa o servim din boluri de piine.

Coc 3 painici (cate una de fiecare )in forme cilindrice ,le tai un capac,le scobesc miezul si le umplu cu ciorba.

Mananci atat ciorba, cat si bolul!

Pofta maaare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole in bol de piine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (8)

Sylvia 1

30.03.2010, 17:27

Excelent arata chiar ammancat in Romania la un restaurant in Cluj

janet 1

30.03.2010, 17:42

Sa stiti ca este tare buna ,asa cu piine de casa!Piinea fiind ,chear bolul!

mamaieelena 1

30.05.2012, 10:38

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pomana porcului
  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare