Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata

de Merisor in Ciorbe, 20 Iul 2016 | 4330 vizualizari

 

Am avut poftă de o ciorbă de fasole verde și dovlecel, iar băieții mei au avut poftă de o ciorbă cu ceva afumătură, așa că am combinat poftele și a rezultat o delicioasă ciorbă de fasole verde cu dovlecel și scăriță afumată.

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole verde
  • 1 dovlecel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 păstârnac
  • 1 ardei capia
  • 1 ardei gras, verde
  • 250 g roșii pentru ciorbă
  • 150 g bulion de zarzăre/corcodușe
  • 25 ml ulei
  • 750 g scăriță afumată
  • 4 l apă
  • sare
  • piper
  • tarhon
  • cimbru
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1/2 legătură mărar
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata:

Porționăm scărița, o clătim bine cu apă caldă și o punem la fiert, în apă cât să o acopere.

Într-un alt vas, punem uleiul la încins și înăbușim ceapa și rădăcinoasele tocate în cuburi.

Nu le călim, le înăbușim sub capac, picurând peste ele și câte puțină apă călduță.

Când scărița atinge punctul de fierbere, o mai lăsăm să fiarba vreo două-trei clocote, apoi scurgem apa, o clătim cu apă fiartă și o punem din nou la fiert în 4 l de apă.

Înlăturăm spuma care se formează, apoi, cînd carnea este ușor pătrunsă, adăugăm legumele înăbușite, iar peste 5-6 minute, fasolea verde, curățată de capete, spălată și ruptă mai mărunt, precum și dovlecelul curățat și tocat în cubulețe.

Acoperim vasul și lăsăm ciorba de fasole verde cu dovlecel și scăriță afumată să fiarbă până când toate ingredientele sunt bine pătrunse.

Adăugăm roșiile pentru ciorbă, bulionul de corcodușe, iar la primul clocot de la adăugarea acestora, presărăm cimbru, tarhon, foile de dafin, adăugăm ardeii tocați în cuburi și potrivim gustul de sare și piper.

Piperul este opțional, poate fi adăugat în timpul servirii, dacă se dorește.

Mai lăsăm ciorba de fasole verde cu dovlecel și scăriță afumată să fiarbă 10-15 minute, pentru a se aromatiza de la condimentele adăugate, timp în care adăugăm și mărarul tocat fin, apoi stingem focul și presărăm deasupra ciorbei, pătrunjelul tocat.

Este o ciorbă de vară ușor acrișoară și cu gust de afumătură, care poate fi servită ca atare, cu ardei iute, sau cu smîntănă.

Să vă fie de folos!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu dovlecel si scarita afumata" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de miel cu cartofi