Ciorba de fasole verde cu praz

de babi5 in Ciorbe, 13 Oct 2013 | 5343 vizualizari

 

Prea multa introducere nu am .... decit ca-mi place ca ciorbele sa fie cit mai colorate adica mult zarzavat am pus tot ce am mai gasit prin gradina . rezultat .. produs finit foarte bun ,gustos si sanatos .. Am folosit o oala de 4 l.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde
  • 4 morcovi potriviti ca marime
  • 1 telina mai mica
  • 2 ardei gabeni
  • 1 ardei kapia
  • praz (partea cu frunze) mai mic
  • 2 cepe
  • 5 catei de usturoi
  • 1 legatura leustean
  • 50 ml ulei
  • 400 ml iaurt
  • 200 ml smintina
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • putin oregano
  • putin cimbru
  • 1 foaie dafin
  • vegeta
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole verde cu praz:

Prima data am curatat fasolea, am taiat-o bucatele mici, am spalat-o bine si am pus-o la o parte.


Intre timp am curatat zarzavatul, ardeiul, ceapa, le-am spalat bine si le-am tocat marunt. Le-am pus in oala cu uleiul si am lasat putin la calit, am adaugat fasolea, am mai lasat 10 minute sa se caleasca impreuna cu zarzavaturile, dupa care am adaugat apa calda la capacitatea oalei, am potrivit de sare, piper, vegeta, am pus oregano, foaia de dafin si cimbrul. Am lasat sa fiarba.


Intr-un castron am pus smantana si iaurtul, am adaugat ouale batute bine si usturoiul pisat, apoi am amestecat bine.


Cand fasolea este fiarta bine, cu un polonic luam din zeama fierbinte si punem usor peste smantana amestecand continuu, apoi compozitia obtinuta o turnam in oala. Oprim focul, amestecam bine, apoi asezonam cu leustean tocat.


Fasolea este gata pentru a fi servita.


Pofta sa aveti.

 

TIPS-URI

1

Langa se poate servi si un ardei iute

2

In smantana punem zeama fierbinte putin cite putin pentru ca smantana sa nu se branzeasca cand o adaugam in oala

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole verde cu praz" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

babi5 1

14.10.2013, 12:05

xana multumesc mult

babi5 1

14.10.2013, 12:06

diana_k multumesc mult

babi5 1

14.10.2013, 12:06

simona72 multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole verde (de post)