Ciorba de lapte bătut

de ramona_manoliu in Ciorbe, 28 Mai 2014 | 1334 vizualizari

 

Pentru că au venit deja căldurile, vă propun o ciorbă tradiţională din zona Prahova care se consumă rece. Fotografiile nu inspiră, dar vă asigur că gustul este bun. Este preferata noastră vara, astfel încât vă dau cantităţile în care o gătesc eu, dar pentru testare se pot reduce la o treime.

 

INGREDIENTE

  • 4 legături de lobodă albă + roşie
  • 3 găletuşe de iaurt de 900 g
  • 1 legătură de mărar
  • 2 cepe mari
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de lapte bătut:

Pentru început se curăţă, se spală şi se taie fâşii loboda. În oala în care facem ciorba se pune la fiert cam 1 litru de apă cu sare. Când clocoteşte se adaugă loboda şi se lasă 1-2 minute, apoi se ia de pe foc.


Când este total răcită se adaugă iaurtul şi mărarul spălat şi tocat mărunt. Se potriveşte de sare.


Ceapa se curăţă şi se taie mărunt, apoi se prăjeşte în puţin ulei până prinde culoarea maro (ca pentru fasolea bătută). Se răstoarnă peste ciorbă.


Se serveşte de la frigider în zilele caniculare.

 

TIPS-URI

1

1) În loc de lobodă se pot folosi frunze de sfeclă sau 1-2 dovlecei curăţaţi de coajă şi seminţe şi tăiaţi cuburi.

2

2) Odată cu ceapa se poate adăuga la prăjit şi un căţel de usturoi mărunţit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de lapte bătut" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

ramona_manoliu 1

28.05.2014, 15:19

Multumesc

MotanLaOale 1

28.05.2014, 21:43

mihaelar63 1

05.06.2014, 01:23

Ce interesant arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cum se face mamaliga
  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert rulouri cu visine

de Rocsi 9

ieri la 19:18

Limba soacrei

ieri la 19:05

Desert iaurt inghetat din doar 4 ingrediente pe care sigur le aveti in casa

de Meea 4

ieri la 18:32

Aperitiv cu castraveti si crema de branza

ieri la 12:58

Salata Fattoush

de -Miti- 7

ieri la 11:03

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de loboda rosie