Ciorba de legume acrita cu prune verzi

de iri_iri in Ciorbe, 4 Iul 2013 | 3912 vizualizari

 

...........tocana de legume am facut ,deci i-a venit randul si ciorbei sa fie preparata cu legume si ca sa fie totul natural ,fara adusuri l-am acrit cu prun verzi.....

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de:

  • 4 cepe,
  • 4 rosii,
  • 2 maini de pastai verzi rotunde,
  • un dovleac mediu,
  • o legatura de loboda rosie si verde,
  • o legatura de patrunjel,
  • 3 crengute de leustean,
  • o lingura de bulion,
  • 2 linguri de ulei,sare.

Pentru acrit ciorba:

  • 2 maini de prune verzi si 1 1/2 de apa.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de legume acrita cu prune verzi:

Cepele se curata ,se spala si se taie marunt.


Rosiile se spala si se vor taia cat de marunt vom dori.


Pastaile le rupem capetele,dupa care se vor rupe la dimensiuni de 4 cm si apoi se vor spala.


Dovleacul se va curata de coaja si de seminte acolo unde este cazu si se va taia cubulete.


Acestea gata pregatite se vor pune le fiert cu uleiul si 4 litri de apa.


Cat vor fierb legumele punem intr-o oala prunele verzi cu apa si le lasam sa fiarba pana se vor ridica deasupra ,dupa care se va scurge zeama obtinuta iar prunele ramase in strecuratioare le vom pasa si ce va rezulta vom adauga in zeama acra ce am obtinut-o prin fierberea prunelor.


Dupa ce legumele au fiert adaugam bulionul,dupa alte 15 minute adaugam zeama acra de prune ,loboda,patrunjelul si leusteanul care au fost spalate si taiate marunt. Se va adauga sare dupa gust si se va mai lasa la fiert cam 15 minute .


Se serveste cu ceapa ,in cazul meu prefer ardeiul iute pentru ca ceapa imi face rau.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

in lipsa prunelor se vor putea folosi si strugurii verzi pentru a acri ciorbele de vara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de legume acrita cu prune verzi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

iri_iri 1

04.07.2013, 22:32

motan loredana

iri_iri 1

04.07.2013, 22:33

rocsi merisor

iri_iri 1

04.07.2013, 22:33

geanina laura

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Fursecuri arabesti

de Criss 6

ieri la 20:38

Ochelari cu zahăr și scorțisoară

ieri la 19:22

Tort aperitiv, pentru zilele cu dezlegare la pește

de RODIMUR 5

ieri la 16:46

RETETA RECOMANDATA
Ciorba usoara de legume