Ciorba de loboda cu ochi romanesc

de Ksenya in Ciorbe, 4 Iul 2018 | 1153 vizualizari

 

 
M-am gandit sa fac o ciorba de vara usoara, dar in acelasi timp sa aiba si proteina. Am recurs la ou. A iesit ceea ce-mi doream.
Pe timp de iarna puteti conserva loboda, reteta o gasiti aici
 Va indemn sa o incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 morcov mare
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 1 bucata telina
  • 3 linguri ulei
  • 4 cartofi
  • 1 legatura loboda rosie
  • 1 legatura loboda verde
  • 1 legatura stevie
  • 1 legatura leustean
  • 2 rosii decojite
  • sau o lingura de pasta de tomate
  • 4 litri supa de legume sau apa
  • Cate un ou la fiecare portie
  • Marar pentru servit (optional)
  • Ardei iute (optional)
  • Smantana (obtional)
  • Suc de lamaie pentru acrit (optional)
  • Sare dupa gust
  • Piper dupa gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de loboda cu ochi romanesc:

Legumele le tocam grosier.


Sotam in ulei mai intai ceapa, apoi adaugam si sotam morcovul, radacina de patrunjel, telina si cartofii. Lasam 5 minute la foc mic.


Rosiile le adaugam peste cartofi, amestecam cateva minute si adaugam supa de legume fierbinte. Lasam la fiert pe foc mic 20 minute.


Tocam legaturile de verdeata, loboda, stevia si le adaugam in ciorba. Lasam sa fiarba 5-6 minute.


Acrim cu suc de lamaie dupa gust, potrivim de sare si piper.


Oprim flacara si adaugam leusteanul tocat. Acoperim oala si lasam ciorba 15 minute.


Se serveste ciorba atat rece, cat si calda, cu ochi romanesc si marar proaspat tocat.


Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana

2

In zilele de po se poate servi fara ochiul romanesc, cu ceapa verde sau cu ardei iute

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de loboda cu ochi romanesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

dantes 1

11.07.2018, 08:34

Buna!

-Licurici- 1

12.07.2018, 12:21

Foarte buna!

UrsanMihaela 1

05.08.2018, 08:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

5621 puncte

Rocsi

5403 puncte

mihaelar63

4526 puncte

mirela0911

4500 puncte

Constelatialeu

4232 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Burrito vegetarian, de post
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba pescareasca de crap