Ciorba de perisoare

de La Ancuta in Ciorbe, 9 Feb 2011 | 1978 vizualizari

 

De data aceasta am incercat varianta Gabitzei, adica sa fierb prima data perisoarele.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 patrunjel sau pastarnac
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 4 linguri suc de rosii
  • 1 cescuta orez
  • 1 ou
  • zeama de varza (dupa gust)
  • tarhon
  • leustean
  • patrunjel
  • sare piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pregatim prima data perisoarele. Tocam carnea si o amestecam cu 1 ou, o mana buna de orez spalat, sare si piper. Amestecam pana se omogenizeaza.

Cu mana umeda formam perisoarele pe care le punem in oala in care am pus la fiert apa cu sare. Lasam sa dea un clocot si spumam.

Cand s-au ridicat deasupra apei adaugam ceapa si celelalte legume taiate marunt.

Lasam sa fiarba 10-15 minute apoi adaugam restul orezului spalat bine. Lasam sa fiarba.

Cand legumele si orezul au fiert adaugam sucul de rosii si zeama de varza. Lasam sa mai dea un clocot apoi adaugam tarhonul si leusteanul tocate marunt. Gustam si potrivim de sare, daca mai este nevoie (zeama de varza este sarata!)

Servim calda cu patrunjel verde tocat si ardei iute.

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1
Ciorba de perisoare-2
Ciorba de perisoare-3
Ciorba de perisoare-4

COMENTARII (28)

Bucataras Medi

Bucataras Medi 1

10.02.2011, 21:38

nu se poate, Gaby iar calca pe urmele mele si vine si cu explicatii si mai zice ca sunt si rautacioasa si mai vrea sa o si iubesc

La Ancuta

La Ancuta 1

10.02.2011, 22:26

Gaby mi-a placut varianta asta pentru ca am putut lua spuma. Sincer nu m-am gandit niciodata sa le fierb la inceput (si nici macar nu-s blonda )

La Ancuta

La Ancuta 1

10.02.2011, 22:27

Medi ... unde are gaby dreptate, are dreptate

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!