Ciorba de perisoare

de Anamaria Cook in Ciorbe, 28 Mar 2012 | 1350 vizualizari

 

Este una din preferatele mele, desi sunt putin cam departe de Romania nu pot rezista fara o ciorbita buna.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne de vita tocata
  • un ou
  • 2 cepe
  • un morcov
  • un manunchi de pastai
  • 2 felii paine inmuiate in lapte
  • 5 linguri orez
  • 1 cartof
  • o lingura bors magic
  • o lingura pasta tomate
  • o lingura leustean uscat(puteti folosi si leustean verde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Puneti la fiert cartoful taiat cuburi, morcovul rondele, fasolea verde taiata fasii si o ceapa tocata marunt(eu am pus ceapa taiata pe jumate si un fir de ceapa verde taiat).

Pentru a prepara perisoarele puneti carnea tocata intr-un vas incapator peste care adaugati oul, cealalta ceapa tocata cat de marunt puteti (eu nu am rezistat sa nu pun si un fir de ceapa verde), feliile de paine scurse de lapte, orezul spalat si scurs si un praf de sare si piper apoi amestecati totul bine.

Dupa ce ati amestecat toate ingredientele, luati carne cat incape intr-o lingura dati-o prin faina si formati perisoarele. Apoi punetiile deoparte pe o folie de aluminiu.

Cand ati terminat toata carnea, punetile perisoarele in oala una cate una si lasati sa fiarba la foc mic, potriviti de sare si acoperiti oala.

Cand perisoarele s-au fiert adaugati pasta de tomate si borsul, lasati sa mai fiarba 10-15 minute.

  La final adaugati leusteanul, mai lasati pe foc 2-3 minute.

POFTA BUNA!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de perisoare-0
Ciorba de perisoare-1
Ciorba de perisoare-2
Ciorba de perisoare-3
Ciorba de perisoare-4
Ciorba de perisoare-5
Ciorba de perisoare-6
Ciorba de perisoare-7
Ciorba de perisoare-8
Ciorba de perisoare-9
Ciorba de perisoare-10
Ciorba de perisoare-11
Ciorba de perisoare-12

COMENTARII (17)

deyutzky

deyutzky 1

29.03.2012, 00:50

preferata mea ciorba de perisoare foarte buna

MIUTA

MIUTA 1

29.03.2012, 14:23

Foarte buna

Zamfira

Zamfira 1

30.03.2012, 22:48

ciorba nr.1!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!