Ciorba de perisoare

de cristeena20 in Ciorbe, 14 Noi 2012 | 10025 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Perisoare
  • 300 gr carne tocata (dupa preferinta)
  • 1 ou
  • 4 ling orez
  • sare, piper, verdeata(patrunjel, marar)
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel (si alte zarzavaturi)
  • 3 -4 pastai de fasole verde, 1 pumn de mazare verde, cateva buchete de conopida, 1/2 ardei gras, 2 cartofiori, 1/2 nap turcesc, o bucata varza dulce
  • 1 cana smantana
  • 1 galbenus
  • sare, piper, ardei iute, otet, verdeata (marar verde si patrunjel verde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

1.Pregatim perisoarele: carne tocata , 1 ou, verdeata, sare, piper, orez

2. Razuim radacinoasele  si le punem in oala la calit cu putin ulei d emasline. Adaugam fasolea taiata feliute, mazarea, ardeiul taiat cubulete, varza fidea. Adugam apa fierbinte . Lasam sa fiarba, cand da in clocot formam bilute si le introducem in oala. Lasma sa fiarba cca 15 min, si adaugam conopida si cartofii razuiti si ei. Se fierb toate pana legumele sunt fierte bine. 

3. Smantana o amestecam cu un galbenus de ou si turnam putin cate putin de supa din oala - turnam continutul peste supa (oala o tragem de pe foc , sa nu se branzeasca smantana in oala). Dam iar in clocot putin, adaugam otet (eu am pus de 2 feluri - de pe muraturi si otet normal de vin alb) Stingem focul si adaugam in oala verdeata tocata fin.

4. Servim cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Cristinutsa 1

18.11.2012, 03:05

Arata foarte bine,felicitari. Dar nu prea e dragut,dupa parerea mea,ca la ingrediente ai scris "1 patrunjel si alte zarzavaturi"..nu de alta dar sunt cei mai prostuti,asa ca mine,care nu prea stiu care sunt celelalte zarzavaturi ce se pun in ciorbe.

cristeena20 1

19.11.2012, 11:38

Cristina, prin alte zarzavaturi ma refeream la alte radacinoase cum e telina, pastarnacul, nabul. Eu nu am avut din astea ca nu se gasesc asa ca am folosit doar morcov si nap. La astfel de ciorbe e bun ce ai legume in casa...te joci cu ingredientele si culorile..

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare