Ciorba de perisoare

de marianascarlat in Ciorbe, 5 Mar 2013 | 2680 vizualizari

 

Pana acum am postat mai mult dulciuri. Dar eu prepar si alte mancaruri din cand in cand. Ciorba de perisoare e singura ciorba, in afara de cateva supe, pe care o mananca fiul meu pentru care gatesc eu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata amestec
  • 1-2 felii rasol de vita
  • 2 buc ceapa potrivita
  • 2 morcovi maricei
  • 1 telina mica
  • 1 buc radacina de parunjel
  • 1 buc pastarnac
  • 3-4 rosii
  • 1 ou
  • 3/4 l bors de tarate sau mai mult, depinde cat de acru este borsul.
  • patrunjel verde, leustean
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun toata spuma pe care o lasa. Intre timp curat zarzavatul si il toc cubulete, folosesc doar o ceapa. Il adaug in oala cu feliile de rasol si dupa 30 de minute adaug si rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Las sa fiarba vreo 20 de minute dupa ce da in clocot si adaug si borsul pe care l-am fiert intre timp. Daca e cazul mai adaug si ceva apa pe care am fiert-o si pe ea.

Carnea tocata am pregatit-o deja. Am adaugat o ceapa tocata fin, am potrivit-o de sare si piper si am amestecat-o cu oul batut usor cu furculita. Confectionez perisoarele si le adaug  in oala. Cand incep sa se ridice la suprafata inseamna ca s-au fiert. Acum potivesc gustul de sare.

Cand gustul e cel pe care il doresc opresc focul, pun patrunjelul si mararul tocate fin si acopar oala cu un capac. Dupa ce las ciorba asa vreo 10 minute e numai buna de servit! Poftiti la masa!

Pofta buna! 

TIPS-URI

1

Cuvantul asta nu e in dictionar si eu nu stiu ce inseamana?

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:33

Laura, bine ca m-ai luminat! intre timp vazusem ceva la o reteta si parca ma mai dumirisem putin!

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:36

Alexa_elena, simOna, MotanLaOale sunteti niste minunati ca v-ati facut timp sa comentati reteta mea! Multumesc!

diana_k 1

06.03.2013, 17:41

si mie imi place ciorbita de perisoare

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare