Ciorba de perisoare

de marianascarlat in Ciorbe, 5 Mar 2013 | 814 vizualizari

 

Pana acum am postat mai mult dulciuri. Dar eu prepar si alte mancaruri din cand in cand. Ciorba de perisoare e singura ciorba, in afara de cateva supe, pe care o mananca fiul meu pentru care gatesc eu.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocata amestec
  • 1-2 felii rasol de vita
  • 2 buc ceapa potrivita
  • 2 morcovi maricei
  • 1 telina mica
  • 1 buc radacina de parunjel
  • 1 buc pastarnac
  • 3-4 rosii
  • 1 ou
  • 3/4 l bors de tarate sau mai mult, depinde cat de acru este borsul.
  • patrunjel verde, leustean
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Pentru ca imi place gustul acestei ciorbite atunci cand am si 1-2 felii de rasol de vita, intai ma ocup de ele. Le spal bine si le pun la fiert intr-o oala cu 2l de apa. Am grija sa adun toata spuma pe care o lasa. Intre timp curat zarzavatul si il toc cubulete, folosesc doar o ceapa. Il adaug in oala cu feliile de rasol si dupa 30 de minute adaug si rosiile oparite, decojite si taiate cubulete. Las sa fiarba vreo 20 de minute dupa ce da in clocot si adaug si borsul pe care l-am fiert intre timp. Daca e cazul mai adaug si ceva apa pe care am fiert-o si pe ea.


Carnea tocata am pregatit-o deja. Am adaugat o ceapa tocata fin, am potrivit-o de sare si piper si am amestecat-o cu oul batut usor cu furculita. Confectionez perisoarele si le adaug in oala. Cand incep sa se ridice la suprafata inseamna ca s-au fiert. Acum potivesc gustul de sare.


Cand gustul e cel pe care il doresc opresc focul, pun patrunjelul si mararul tocate fin si acopar oala cu un capac. Dupa ce las ciorba asa vreo 10 minute e numai buna de servit! Poftiti la masa!


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cuvantul asta nu e in dictionar si eu nu stiu ce inseamana?

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:33

Laura, bine ca m-ai luminat! intre timp vazusem ceva la o reteta si parca ma mai dumirisem putin!

marianascarlat 1

06.03.2013, 10:36

Alexa_elena, simOna, MotanLaOale sunteti niste minunati ca v-ati facut timp sa comentati reteta mea! Multumesc!

diana_k 1

06.03.2013, 17:41

si mie imi place ciorbita de perisoare

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba rapida de perisoare cu verdeata