Ciorba de pipote cu orez

de Nepotii_si_bunica in Ciorbe, 13 Mar 2019 | 22228 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g pipote si inimi
  • 2-3 buc morcovi
  • 1/4 dintr-o telina
  • 1 buc mica patrunjel radacina
  • 1 buc ceapa alba
  • 3-4 lg orez (cat de deasa se doreste a fi ciorba)
  • 2 galbenusuri
  • 250 g smantana
  • zeama de lamaie pt acrit, dupa gust (sau otet)
  • sare dupa gust
  • 2 lg ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pipote cu orez:

Spalam si curatam pipotele. Punem apa la fiert si le oparim pentru cateva minute. Curatam morcovii si ii taiem betigase. Un morcov il taiem in cubulete. Ceapa o curatam si o crestam in patru, dar nu de tot. Patrunjelul si telina le curatam si le lasam asa intregi. Punem intr-o oala apa sa fiarba (cca 4 litri). Adaugam pipotele si inimile si lasam sa fiarba. Cand sunt pe jumatate fierte, adaugam legumele, mai putin morcovii taiati cubulete. Acestia ii calim in cele 2 lg de ulei pana se coloreaza de la morcovi (pentru a da culoare ciorbei). Se pun si acestia in oala. Adaugam sare. Lasam sa fiarba in continuare pana sunt fierte toate. Ceapa se indeparteaza, la fel si telina si patrunjelul.  Fierbem separat orezul spalat bine in apa cu sare. Cand este fiert, il scurgem de apa si-l adaugam in ciorba. Lasam sa mai dea cateva clocote, mai potrivim de sare dupa gust apoi dam deoparte. Galbenusurile le amestecam cu smantana apoi turnam un polonic cu ciorba peste, amestecam si turnam in oala, amestecand continuu pentru a nu se aduna smantana. La final acrim cu zeama de lamaie dupa gust sau cu otet.

TIPS-URI

1

Se poate acri ciorba cu zeama de lamaie, cu otet, cu moare ...

2

Pt culoare se mai poate pargali un pic de boia in putin ulei, dar foarte putin avand grija sa nu se arda, apoi se stinge cu ciorba si se adauga in oala.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pipote cu orez" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Ina 1

14.03.2019, 11:57

Ce buna e si ce bine arata!

Rocsi 1

14.03.2019, 20:54

Ce bine arata ciorba!

dantes 1

15.03.2019, 09:53

Buna!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ciorba gustoasa de cartofi, reteta de post