Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci

de Valclaudia in Ciorbe, 16 Dec 2013 | 1406 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr. prosciuto
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 100 gr. linte rosie
  • 6 ciuperci (champinion)
  • 1/2 lingurita bobite de mustar
  • 1 foaie de dafin
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita pasta de tomate
  • 3 linguri de ulei
  • 1/2 lingurita tarhon uscat
  • patrunjel verde tocat (o legatura)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci:

Lasam pentru 1 ora lintea la inmuiat, apoi aruncam apa in care a stat.


Curatam ceapa,morcovul si ciupercile.


Ceapa se taie cubulete, morcovul rondele si ciupercile le feliem.


Prajim in ulei feliile de prosciuto (rupte fasii) pana isi schimba culoarea si devin usor crocante.


Calim putin ceapa peste feliutele subtiri de prosciuto prajite, adaugam rondelele de morcov si feliile de ciuperci.


Condimentam cu sare si piper, adaugam foaia de dafin si lingurita de pasta de tomate,bobitele de mustar, punem apa (cca 4-5 cani) si lasam sa fiarba la foc potrivit in jur de 20 minute.


Adaugam lintea umflata, mai punem putina apa daca mai este nevoie, adaugam tarhonul uscat si mai fierbem la foc potrivit alte 20 minute.


Stingem focul, presaram patrunjel verde tocat si lasam sa se intrepatrunda aromele, apoi servim.


Pofta buna!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de prosciuto cu linte si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Fierbator Style Black

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

_Alina_ 1

17.12.2013, 11:57

adry88 1

17.12.2013, 13:33

place

diaconta 1

17.12.2013, 15:02

cred ca are un gust grozav

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de linte cu afumatura