Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 26 Mar 2011 | 22826 vizualizari

 

O Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei imi merge la suflet de fiecare data cand o prepar! Are un gust special, e apetisanta, haranitoare si binevenita in meniul tuturor!

 

INGREDIENTE

Ingrediente Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei

  • 1/2 kg carne de rata
  • 2 linguri cu bulion/suc de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
  • 1 morcov, 1 ardei gras/capia, 2 cepe
  • 2-3 cartofi taiati cubulete 
  • leustean si patrunjel verde
  • sare/delikat dupa gust
  • taietei de casa 
  • 1 l bors
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei:

Preparare Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei
Spalam carnea in apa rece (operatiunea se repeta pana cand apa ramane curata) si o punem la fiert, avand grija ca de fiecare data sa adunam cu o strecuratoare/paleta spuma formata. (carnea de rata fiind destul de tare necesita un timp de fierbere mai mare)
Intre timp, dupa ce am spalat si curatat legumele, le tocam marunt si le adaugam in ciorba, impreuna cu delikatul, cand carnea a  fiert suficient de bine.
Cand legumele au fiert adaugam cartofii taiati cubulete si lasam pe foc cam 20 de minute. Punem apoi bulionul, borsul si taieteii si lasam sa mai fiarba 10-15 minute impreuna. Dupa ce am luat ciorba de pe foc se presara leusteanul si patrunjelul tocate marunt.
Pofta buna!
Noua ne place mult sa pregatim reteta de taitei acasa, iar daca ii mai punem si-un bors autentic, rezultatul e de 11, nu doar de 10!

N-am refuza la felul principal nici o portie de Piept de Rata Sous Vide

TIPS-URI

1

pentru o aroma deosebita se adauga cateva fire de tarhon proaspat

2

nu este necesar sa adaugam ulei, carnea de rata va lasa foarte mult

3

datorita faptului ca rata fierbe foarte greu (asta daca e de tara/curte) putem folosi oala sub presiune (daca ne grabim!)

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de rata cu suc de rosii si taitei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Dya Daniela Andrei 1

20.06.2013, 18:53

Krystyan Trendy 1

20.05.2014, 16:13

foarte buna ...fac si eu acum, doar ca in loc de cartofi ,pun stevie

Dya Daniela Andrei 1

20.05.2014, 17:08

Multumesc! Am vazut

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba ardeleneasca din carne de porc