Ciorba de vacuta

de Ela68 in Ciorbe, 22 Feb 2013 | 15922 vizualizari

 

Ciorba de vacuta este preferata mea. Daca adaug si-o lingura de smantana cand o servesc, alaturi de un ardei iute, pot spune ca I`m in heaven ! Cantitatile sunt pentru o oala de 5 kg.

 

INGREDIENTE

  • piept de vita 700-800 gr sau rasol de vita ( eu am avut o bucata de ceafa de vita si un os )
  • 1/2 kg morcov
  • 3 buc pastarnac
  • 1 buc patrunjel radacina
  • 1 radacina telina
  • 2 buc ardei gras
  • 150 gr fasole verde
  • 2 cepe
  • 4 rosii
  • 1 kg bors ( acruuu)
  • 1 capatana floare marar
  • 3 legaturi leustean
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 legatura tarhon ( optional )
  • 1 ou, smantana ( optional , la servire)
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vacuta:

Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa. 

Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul taiat cubulete mici ( mai putin ardeiul gras, cartofii si rosiile ) se pun 2 minute la calit in 2 linguri de ulei, apoi se adauga supa ( zeama de la carnea fiarta ). 

Se lasa doar 10 minute la fiert.

Apoi se adauga cartofii taiati cubulete, ardeiul gras taiat fasii , legatura de patrunjel, doua legaturi de leustean, si rosiile curatate de coaja si taiate in felii de 2 cm grosime. Adaugam in ciorba de vacuta si tarhonul curatat de pe ramurele si tocat.

Taiem carnea bucatele,  fierbem borsul separat, si le punem peste zarzavat.
Potrivim de sare si mai lasam ciorba de vacuta 10 minute sa fiarba. Stingem focul si adaugam  leusteanul pastrat pentru final.
Pentru cine doreste, se poate drege cu un ou batut.
Servim ciorba de vacuta cu smantana.



 

TIPS-URI

1

Secretul principal pentru ciorba de vacuta  este ca timpul de fierbere sa nu depaseasca 20 minute, chiar daca zarzavatul vi se pare "al dente", nu va faceti griji, pana se raceste ciorba, va deveni moale.

RETETA IN IMAGINI

Ciorba de vacuta-0
Ciorba de vacuta-1
Ciorba de vacuta-2
Ciorba de vacuta-3
Ciorba de vacuta-4
Ciorba de vacuta-5
Ciorba de vacuta-6
Ciorba de vacuta-7
Ciorba de vacuta-8

COMENTARII (27)

Florentina_Cristina

Florentina_Cristina 1

08.02.2014, 19:30

foarte buna ciorbita

Ela68

Ela68 1

08.02.2014, 21:21

multumesc

Xandrinne

Xandrinne 1

23.08.2015, 08:03

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!