Ciorba à la grec originala

de Sylvia in Ciorbe, 15 Noi 2014 | 8798 vizualizari

 

Am tinut sa specific in titlu faptul ca reteta este originala pentru ca am observat ca in cele mai multe retete de ciorba de pui à la grec este smantana, ei bine in reteta originala nu este smantana deloc. Bucataria greceasca este o bucatarie mediteraneana, cu multa lamaie, ulei de masline, verdeturi, rosii, oregano si aceasta ciorba este cu lamaie si ou si are o alta aroma si da o revigorare aparte, diferita la gust si satietate de ciorba à la grec cu smantana.

 

INGREDIENTE

  • un pui de casa/fermier
  • o ceapa alba
  • morcov
  • pastranac
  • zarzavat
  • 150 gr orez
  • 2 lamai
  • 2 galbenusuri
  • marar
  • oregano
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba à la grec originala:

Adevarata ciorba à la grec este facuta doar cu  fondul de supa de pui , fara legume doar cu orez si amestecul de galbenus cu lamaie dar eu am lasat si carnea si legumele pe care le gasesc prea bune si bogate in fibre ca sa fie inlaturate. 

Prepararea este extrem de usoara : se face o supa de pui cu legume multe. Eu am taiat puiul in 8 bucati, legumele ( ceapa, morcov, pastranac, telina, ardei taiate cuburi mici ) le-am calit putin cu sare de mare si piper proaspat macinat  intr-o lingura de ulei de masline, apoi am adaugat puiul si apa rece. Se fierbe pret de aproape o ora daca e pui de casa, apoi se adauga orezul si se mai fierbe 10-15 minute  in functie de orez. 

Separat se face un amestec din 2 -3 galbenusuri si sucul de la 1-2 lamai proaspat stors si filtrat. 

Se ia supa e pe foc si atunci cand nu mai clocoteste se adauga amestecul de galbenus cu lamaie si se amesteca supa cu o lingura mare nemetalica. Se lasa sa se infuzeze bine aromele cateva minute si se serveste fierbinte, cu ierburi aromate eu pun mereu putin marar verde si oregano pentru ca asta imi place ca aroma , puteti sa puneti numai oregano sau alta iarba aromata. 

Este o mancare extrem de simpla si de gustoasa, o supa pentru suflet cum ii spun eu care va incalzeste serile de toamna, va doresc pofta buna ! 

 

TIPS-URI

1

adaugati amestecul de galbenus si lamaie dupa ce supa nu mai coloteste ca sa nu riscati sa gatiti ouale si sa faceti flocoane de galbenus

RETETA IN IMAGINI

Ciorba à la grec originala-0
Ciorba à la grec originala-1

COMENTARII (22)

roxana_simona

roxana_simona 1

20.11.2014, 21:45

tanyapatap

tanyapatap 1

29.12.2014, 20:22

Panacris

Panacris 1

19.06.2015, 08:08

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!