Ciorba noua de fasole cu codita de purcel

de mihaelar63 in Ciorbe, 10 Iun 2014 | 2127 vizualizari

 

Aceasta ciorbita este prima ce am preparat cu fasole verde de anul acesta . Incerc sa simplific gatitul eliminand prajelile . Sa ma dezic de apartenenta la Ardeal inca nu pot , asa ca am adugat o codita mica afumata de purcel ..... Asa doar pentru gust !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 codita afumata de porc
  • 500 gr fasole verde
  • 1 legatura zarzavat nou [ morcov+ patrunjel]
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • marar
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita Eros Pista [ pasta ardei iute rosu ]
  • sare
  • Optional zeama de lamaie sau otet de mere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba noua de fasole cu codita de purcel:

Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa .


Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta .


Curatati , spalati si rupeti fasolea verde in bucati . de 2-3 cm.


Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja .


Feliati ceapa , usturoiul ,morcovul , si patrunjelul[ inclusiv tijele verzi ]. Puneti la fiert.


Adugati fasolea. Gustati fiertura si daca este necesar adaugati sare .


Dupa 15 minute daca legumele sunt fierte se blenduiesc rosiile curatate si spalate si se adauga la ciorba .


Puneti pasta iute de ardei .


Asezonati cu marar , ceapa si patrunjel verde.

 

TIPS-URI

1

Daca puneti afumatura in ciorba , fiti atenti si adaugati sare doar daca este nevoie [ aceasta ar putea sa elibereze prin fierbere suficienta sare ].

2

Optional cine doreste poate aduga smantana, iaurt sau putina zeama lamaie .

3

Vara pe calduri mari preparati ciorbele putin mai acrisoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba noua de fasole cu codita de purcel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (15)

MOKUSKA 1

10.06.2014, 19:23

ffffoarte buna

tarasmariana 1

11.06.2014, 03:49

Buna!

anca_rm 1

11.06.2014, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu ciolan de porc