Ciorba radauteana

de kamy in Ciorbe, 8 Feb 2011 | 4109 vizualizari

 

Denumirea am vazut-o la Anca,dar eu fac ciorba asta de cand gatesc.Dupa ce m-am invatat sa fac ciorba de burta,ptr ca mama mea nu manca asa ceva,am facut ceva asemanator cu carne de pui,in ideea ca v-a manca si de burta,dar nu am reusit sa o conving.

 

INGREDIENTE

  • 5 pulpe pui
  • 4 morcovi
  • o telina potrivita
  • 1 ceapa
  • 4 oua
  • 500 gr.smantana grasa
  • 8-10 catei de usturoi
  • 1 lamaie
  • sare
  • concentrat de pui
  • cimbru
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Pulpele spalate bine le-am pus la fiert impreuna cu morcovii si telina taiate bucati mari si ceapa intreaga.


Cand incepe sa fiarba spumati des.


Dupa ce s-a fiert bine carnea,se scoate impreuna cu legumele pe un platou si le lasam sa se raceasca putin.


Legumele( ceapa o aruncam)le paseram bine cu blenderul si le adaugam in supa.


Carnea(fara pielita si oase)o rupem fasii si o adaugam in supa.


Punem toate la fiert,adaugam sare,concentrat daca doriti,si usturoiul zdrobit.


Albusele le batem putin cu sare si le adaugam in supa care clocoteste,amestecand energic cu un tel sa nu se formeze bucati mari de albus.


Intr-un castron incapator se bat bine galbenusele cu zeama de la o lamaie si se adauga smantana.


La 5 min dupa ce oprim focul, adaugati cate un polonic de supa in amestecul de smantana,pana ajunge la temperatura supei,dupa care adaugati in ciorba dresul,amestecand bine.


Eu nu pun verdeata,doar cimbru din cand in cand.


Se serveste cu ardei iuti.


pofta buna!!!

 

TIPS-URI

1

de data asta i-am dat Sabinei sa bata albusele,si mi le-a batut bat(a crezut ca fac praji)asa ca am fost nevoita sa pun putina apa in ele sa le inmoi dupa care le-am adaugat in ciorba

2

am facut ciorba intr-o oala de 5 l

3

usturoi pune fiecare dupa gustul lui

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

kamy 1

08.02.2011, 23:52

mamaie....

marcela1979 1

09.02.2011, 09:25

foarte buna

kamy 1

09.02.2011, 09:45

carla ....ms

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08