Ciorba radauteana

de Sim0na in Ciorbe, 12 Mar 2012 | 2004 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o jumătate pui + grăsime găină de curte
  • 2 morcovi mari
  • 1 ceapă mare
  • oţet
  • usturoi
  • 400 ml smântână 20%
  • 4 ouă
  • 5 fire patrunjel proaspat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Am pus la fiert jumătatea de pui (pentru ca puiul era din comerţ, eu am adaugat şi un pic de grăsime de gaină de curte pe care o aveam în congelator).


După ce am luat spuma, am adăugat morcovul şi ceapa tăiate bucăţi mai mari si am lăsat să fiarbă cca 30 minute, sau până atunci când carnea se desface uşor de pe oase.


Am scos carnea şi legumele separat. Carnea am rupt-o fâşiuţe, iar morcovul rondele.


Zeama am strecurat-o de 2 ori. În zeama strecurată am adăugat carnea şi morcovul, iar când a început să fiarbă am pus oţetul de la un borcan de gogoşari în oţet şi am lăsat sa fiarbă 5 minute. Am dat focul mic şi am pus mujdeiul facut din 5 căţei de usturoi, sare şi apă. Am pregătit o maia din 4 gălbenuşuri si 400 g smantâna, apoi am luat cu polonicul din zeama şi am adăugat in amestecul de smântână, până ce acesta ajunge la temperatura ciorbei. Imediat am adăugat smantâna în ciorbă şi am amestecat bine. Am oprit focul şi am adăugat pătrunjel proaspăt, tocat mărunt.


Am servit cu pâine de casa si ardei usturat. Se mai poate adauga si smântâna.. dar la noi nu a mai fost cazul.


Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sim0na 1

13.03.2012, 14:43

Multumesc tuturor!

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:27

gaby_duceag 1

14.03.2012, 07:53

simona
asa este, dar eu n-o concep fara patrunjel, telina, pastarnac.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de cartofi reteta bunicii