Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci

de mihaelar63 in Supe/Ciorbe, 19 Iun 2015 | 2019 vizualizari

 

Pestele este prezent in farfuriile noastre saptamanal . Nu aruncam nici capul din care se poate prepara o ciorbita delicioasa .De aceasta data am avut un somn de stanca .Am fost informata ca este un somn de culoare mai albicioasa cu carnea roz-alba fara gust de namol pentru ca se gaseste in apele de amonte a raurilor .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cap de somn + oase de peste cu carne
  • 2 foi dafin
  • 6 ciuperci brune
  • 6 cartofi noi
  • 4 linguri de ulei
  • 2 morcovi
  • 2 ardei
  • 3 cepe verzi
  • 3 usturoi verde
  • 1 rosie
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 lingurita boia dulce rosie de ardei
  • 1 lingurita ,, Eros Pista ''- ardei iute tocat
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1/2 lingurita nucsoara
  • patrunjel verde
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci:


  1. Capul de somn si oasele ramase de la filetarea pestelui se spala si se fierb 15 minute in 2 l apa sarata in care s-a pus si foile de dafin .

  2. Scurgeti pestele pastrand zeama .

  3. Morcovii, ardeii, ceapa si usturoiul se curata se spala si se maruntesc .

  4. Legumele se calesc in ulei timp de cateva minute .

  5. Se pune rosia tocata si vinul rosu dupa care se aduga zeama in care a fiert pestele .

  6. Spalati curatati si feliati ciupercile si cartofii .

  7. Adugati la fiert cartofii si condimentati cu cimbru .

  8. Dupa 10 minute cand cartofii noi sunt aproape patrunsi se pun in oala si ciupercile . Tot acum asezonati cu nucsoara .

  9. La servit in fiecare farfurie se pune carne de peste aleasa si se serveste cu multa verdeata .

 

TIPS-URI

1

Nu aruncati capetele pestilor . Preparati o ciorba sanatoasa cu multe legume .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba ungureasca de peste cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

22.05.2016, 20:58

Ksenya 1

07.01.2017, 09:32

silvianart 1

07.01.2017, 11:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cartofi pufosi preparati la cuptor
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui servit cu galette de cartofi si mousse de ciuperci