Ciulama de ciuperci

de carmenvlad in Mancaruri de post, 20 Apr 2011 | 21310 vizualizari

 

O retetade post la indemana oricui.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci
  • 100 ml ulei
  • 2 cepe potrivite
  • 3-4 fire usturoi verde
  • 1 lingurita Maggi, secretul gustului de legume
  • 1 legatura marar verde
  • 2-3 linguri de faina sau amidon alimentar
  • 500 ml apa
  • Sare si piper dupa gust

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Se spala ciupercile bine si se pun la fiert intr-un vas in care am adaugat ½ lingurita sare. Se fierb ciupercile 15-20 de minute. S opreste focul, se strecoara ciupercile si se lasa sa se raceasca. Se dau apoi prin robot sau se toaca marnt cu cutitul. Se caleste ceapa in ulei si apoi se adauga ciupercile tocate. Se dizolva faina in apa calduta si se pune pewste amestecul de ceapa si ciuperci. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase, se adauga secretul gustului si se fierbe pana cand are consistenta unei smantani. Se toaca marunt usturoiul si se pune in ciulama. Se mai lasa sa fiarba 5 minute (daca este nevoie se mai adauga apa calda). Se potriveste de sare si piper , se presara marar verde si se serveste calda cu mamaliguta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de ciuperci, reteta perfecta pentru zilele de post