Ghebele se spala bine se curata si se pun la fiert intr-o oala cu apa cu un strop de sare vreo20-25 min.
dupa ce s-au fiert ii lasam putin la scurs.
ceapa o curatam si o tocam cat mai marunt
intr-o tigaie punem untul .
cand acesta s-a topit adaugam ceapa si o lasam putin sa se inmoaie la foc potrivit.
apoi turnam laptele si faina .
invartim bine ca sa nu se formeze cocoloase.
adaugam si ghebele.
lasam 10 min pe foc apoi punem usturoiul pisat.
mai dam 2-3 clocote si adaugam si smantana.
condimentam cu sare si piper,mai lasam maxim 5 min pe foc si gata mancarea.
noi am servit cu o salatica de varza si niste dovlecel pane.
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro