Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga

de oanapl in Pui, 24 Ian 2020 | 3099 vizualizari

 

Vă invit să încercați și voi un preparat delicios și foarte ușor de pregătit. Eu m-am inspirat de la Oana pentru această rețetă și îi multțumesc :*

 

INGREDIENTE

  • 2 pulpe de pui dezosate tăiate cubulețe (450-500 g)
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă
  • 2 căței de usturoi
  • 1 borcan de ciuperci
  • 1 lingură condiment pentru pui
  • sare
  • piper
  • 2 căni de supă / apă fierbinte
  • 30 g unt
  • 20 g făină
  • 100 ml smântână
  • mărar tocat
  • + mămăliguță pentru servit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga:

Se pun cubulețele de carne în uleiul încins și se sotează câteva minute, până când carnea începe să își schimbe culoarea. Se condimentează cu condiment pentru pui, sare si piper după gust.Se adaugă ceapa tocată cubulețe, usturoiul, ciupercile tăiate cubulețe mici și se sotează pentru 3-4 minute până se înmoaie puțin. 

Se adaugă apa fierbinte, se acoperă oala cu un capac și se lasă 20-30 de minute să fiarbă la foc potrivit.

Se pune untul în altă crăticioară și se lasă să se topească. Se adaugă apoi toată făina și se amestecă cu un tel, la foc mic. Se pune treptat câte un polonic de supă / apă fierbinte și se amestecă încontinuu, să nu se formeze cocoloașe. Se adaugă din acest amestec peste carnea de pui atât cât se dorește, până ajunge ciulamaua la consistența dorită. 
La final se adaugă smântâna și se mai lasă 4-5 minute să fiarbă. Se condimentează după gust cu sare și piper și se servește ciulamaua împreună cu mămăligă și puțin mărar verde tocat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci si mamaliga" nu uita sa-i faci un review.
CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crochete din cartofi cu mozzarella

ieri la 20:57

Supa crema cu legume si carne de pui

pe 18.10 la 19:24

Gogosari in sos de mustar

pe 18.10 la 18:42

RETETA RECOMANDATA
Rulou de pui cu garnitura de ciuperci