Ciuperci umplute

de portiadelumina in Mancaruri de post, 19 Apr 2013 | 4066 vizualizari

 

Ştiu că postul (alimentar) este de multe ori o problemă pentru mulţi oameni. Numai că există multe produse naturale şi sănătoase ce pot susţine corpul în încercarea de primenire sângelui într-o anumită perioadă a anului.
Şi cum ciuperca este carnea postului.... .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci (de preferat mai mari)
  • 1 ceapă albă
  • 6 grăunţi usturoi
  • 1 ardei capia roşu
  • piper măcinat
  • cimbru
  • pătrunjel verde
  • 50 cl ulei măsline
  • 20 gr. margarină
  • sare
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci umplute:

Se prepară foarte simplu. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se spală şi se lasă la scurs, Între timp se toacă legumele şi se amestecă dimpreună cu condimentele în aşa fel încât să apară ca un mix de legume. Se unge tava cu margarină, se pun ciupercile în tavă şi se pregătesc pentru umplere. În fiecare ciupercă am pus un pic de ulei de măsline, am pus din mixul de legume tocate şi am pus sare.

Se pun la cuptor şi se lasă până când ciupercile sunt pătrunse de sucul ingredientelor şi se coc potrivit în partea exterioară.

Se pot servi ca fel principal ori ca aperitiv.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Înainte de umplere, ciupercile pot fi coapte 7 minute, în tavă, astfel legumele îşi pot păstra multe din calităţile ce se pot pierde prin coacere.

2

Pentru cei care nu doresc ca ciupercile să fie prea fripte, peste tavă, se poate pune în timpul coacerii folie de aluminiu.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci umplute" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (65)

ela 1

21.04.2013, 19:30

ciuperci................

portiadelumina 1

21.04.2013, 20:30

Mulţumesc frumos, Ela!

Irina 1

24.04.2013, 09:43

Foarte bune si intr-adevar inlocuiesc cu succes carnea.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de vara, din cartofi