Clafoutis cu cirese

de Dya Daniela Andrei in Prajituri, 21 Aug 2013 | 1832 vizualizari

 

Pentru prima inceracre sunt multumita de cum a iesit :)

 

INGREDIENTE

  • 600 g cirese sau/si visine fara samburi
  • 4 oua
  • 170 ml lapte
  • 150 g faina
  • 150g zahar
  • un praf de sare
  • 2 linguri cu smantana
  • esente de vanilie dupa gust
  • 100 g unt pentru a unge forma
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu cirese:

Dupa ce am spalat ciresele si/sau visinele, le lasam sa se scurga bine de apa, le scoatem samburii si le asezam uniform intr-o tava unsa cu unt. Separat, mixam ouale impreuna cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul. Cand  acesta din urma s-a topit complet, adaugam faina cernuta, amestecand usor pana ce compozitia se omogenizeaza. Punem apoi si restul de ingrediente, compozitia obtinuta in final fiind asemenea celei pentru clatite. O turnam peste fructe si o dam la cuptor, incalzit in prealabil, pana ce trece testul scobitorii.

Presaram cele 2 linguri de zahar tos si o servim cu pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (33)

Dya Daniela Andrei 1

21.08.2013, 22:00

Mie mi-a placut Rocsi!

Lavinia 1

21.08.2013, 22:10

Bun ,bun w

Dya Daniela Andrei 1

21.08.2013, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!