Clafoutis cu prune

de Angelina_Elena in Dulciuri, 29 Aug 2013 | 2639 vizualizari

 

M-am inspirat de aici http://dulceledinrola.ro/clafoutis-cu-cirese/. E prima data cand pregatesc acest desert frantuzesc. Mi-a placut mult si o sa-l mai repet si cu alte fructe! E la fel de bun si rece si cald!:)

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 300 ml lapte
  • 160 g margarina/unt
  • 160 g faina
  • 130 g zahar
  • 1 praf de sare
  • prune
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Clafoutis cu prune:

Topim margarina si o lasam sa se raceasca.


Mixam bine ouale cu praful de sare, apoi adagam faina.


Dupa ce am incorporat faina, adaugam margarina topita si racita si continuam sa mixam.


Adaugam zaharul treptat mixand foarte bine.


Apoi adaugam laptele rece, mixam si lasam de-o parte pana ne ocupam de prune.


Spalam prunele, le taiem in doua si le scoatem samburii.


Tapetam un vas (de lut) cu margarina, asezam jumatatile de prune, apoi turnam compozitia de oua si lapte.


Dam vasul la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 30 de minute, pana incepe sa se rumeneasca frumos deasupra si clafoutis-ul noastru este inchegat.


Lasam sa se racoreasca putin, apoi servim sau il lasam sa se raceasca complet.


Se poate pudra cu zahar.


Sa aveti pofta!

 

TIPS-URI

1

Vasul folosit de mine are dimensiunea de 26 cm.

2

Clafoutis se poate pragati si cu alte fructe, de exemplu: cirese, visine, zmeura, caise, piersici etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Clafoutis cu prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (57)

diaconta 1

01.09.2013, 16:29

Excelent

Angelina_Elena 1

01.09.2013, 16:36

Andreea Caroline 1

26.06.2014, 08:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Clafoutis cu prune